Kuld E - Dagbog 2015

Det var slut på dagbogen for denne gang.  Hele E-kuldet er nu flyttet hjemmefra.  Der kommer evt. lidt nyheder på fanebladet Kuld E 2015 - Senere.

Vi ønsker held og lykke for hele holdet og deres nye forældre.

 

13. april 2015

Så er GUL blevet afhentet og vi har kun GRØN tilbage.  Hun bliver afhentet i eftermiddag.  Lige nu ligger hun og sover, samtidig med at hun laver smaskelyde.  Hun drømmer nok om den mælk, Diva ikke vil give hende.

På facebook- siden "Japansk spids"  (offentlig gruppe) er de nye ejere blevet medlem og har præsenteret deres nye hvalpe og indsat billeder.  Det er dejligt at se, hvor godt de er blevet taget imod med mange positive kommentarer. 

GRØN futtede lidt hvileløst rundt efter hun var blevet helt alene i hvalpegården.  Det var altså ikke så sjovt at lege alene, men så kom Diva og legede med.  Efter en times tid faldt hun i søvn.

Grøn er nu også afhentet og Diva fulgte med ud i forhaven, hvor GRØN fik et farvelslik på næsen og fik lov til at forsøge at få en allersidste mælketår.  (Hvor meget mon de forstår?)

Herefter har vi for Divas skyld haft fuld fart på med at fjerne alt i køkkenet, der har med hvalpe at gøre.  Kassen er sat væk (ikke permanent), vinylgulvet fjernet, alt er vasket og jeg har fået min strikkestol tilbage i hjørnet.

12. april 2015

Nu, når der ikke er så mange hvalpe hjemme, kan Diva (og vi) overskue at lade dem rende rundt i hele haven.  De spurter i hælene af Diva og er slet ikke bekymret for at blive væk.  Vores lille buskads til højre for terrassen var specielt GRØN meget interesseret i.  Hun gravede og gemte sig derinde.  Vi kaldte og lokkede.  Hun kiggede lidt frem, men først da naboens hund gøede - så kom hun løbende ind.

Når de ikke er optaget af noget specielt (hunde kan kun tænke på én ting ad gangen) er de flinke til at komme med det samme, jeg kalder.  De får knus og kram og ros, men ingen guffer, da det ikke er nødvendigt.  De er superglade bare for kontakten.

Kimi spiste ikke så meget til frokost i går og hendes nye mor var lidt bekymret.  Det har åbenbart været drengene, der har guffet mest i sig til frokost, for GUL og GRØN har altså heller ikke spist så meget midt på dagen i dag.  Det er jo også måltidet midt på dagen, der på et eller andet tidspunkt skal sløjfes.  GRØN har accepteret, at Diva slet ikke giver mere mælk, og har affundet sig med tørkosten.  Hun har de sidste dage taget rigtig pænt på.  Dejligt, så behøbver jeg ikke bekymre mig om det.

11. april 2015

Hvor er det nemt med kun tre hvalpe!  Jeg kan holde på to, mens den tredie kommer ind.  De er MEGET focuseret på, hvad vi laver og skal bare ud hos deres familier så hurtigt som muligt.

Kimi er blevet afhentet her til morgen og er kommet godt hjem uden uheld.

Nu render GUL og GRØN rundt og leger sammen.  Henrik har slået græs - og DET var farligt!  De kom ind som to små raketter.  Gul vovede sig ud igen for at se, hvad det mon var for noget, mens GRØN følte sig mere sikker i "Happy House" eller under taburetten.  Når der er pause i græsslåningen løber de ud igen - og så snart han starter maskineriet har jeg igen to små vapser herinde.

Gul har fået en mere fluffy pels, der begynder at ligne GRØN's.

Den taburet, de alle fem engang kunne ligge under samtidig, kan GRØN stadig komme ind under.  Gul kan lige akkurat mave sig ind under.

10. april 2015

Så er hvalpene blevet 8 uger.  Der er lagt vægte ind på "Data"-siden.  Det er sjovt at se, at de to tøser RØD og GUL vejede nøjagtig det samme ved fødslen og nu kun afviger med 10 gram!  GRØN var den mindste ved fødslen - og hun er stadig den mindste - og den mindste hvalp, vi har haft.  SORT vejede mest ved fødslen og han har henad vejen konkurreret lidt med HVID om hvem, der skulle veje mest.  SORT har klart taget førerpladsen som den tungeste hvalp, vi har haft.  HVID vejede ved fødslen det samme som RØD og GUL, men har nu overhalet pigerne og ligger vægtmæssigt som nr. to.

De er som en sæk lopper at portræt-fotografere - også selv om der kun er én.  Der er nu lagt billeder ind på "Data"-siden - og også under fotos 8. uge.

Hvalpene var ude og boltre sig i haven her til morgen.  Det resulterede i nogle meget snavsede hunde - og hermed også Balto, der skulle flytte hjemmefra i dag.  Nu kunne vi bevise, at de har en selvrensende pels!  Man skal helst vente med at børste, til den er helt tør, men efter ½ time, kunne vi børste det værste af, og så snart, den bliver helt tør, er den garanteret fint hvid igen.  

Både Balto og Fnuggie flytter hjemmefra i dag - og så har vi kun tøserne tilbage.

Diva stod i vinduet og så, de kørte hjem med deres nye familier.  Jeg har altid sagt, at hunde ikke kan tælle, men da Diva løb ud i haven med kun tre hvalpe efter sig, kiggede hun sig alligevel lige bagud og løb hen og spejdede ud i haven over hegnet.  Hun konstaterede åbenbart, at der ikke var nogen af hendes børn, der var i nød, og så vendte hun tilbage til sine, endnu hjemmeboende, piger.

9. april 2015

Diva har været til hundetræning i dag for første gang efter hun fik hvalpe.  Hun var SÅ glad for at gense kendte hunde og mennesker.  Der kan jo være sket rigtig meget i løbet af 2 måneder, så hun har brugt god tid til at "læse avisen".  Hele pladsen er blevet gennemsnust.

Ved timens slutning kom jeg lige ned og præsenterede hvalpene.  De blev beundret og nusset til den store guldmedalje.  De store hunde var meget forsigtige ved præsentationen og  den lille Tulle, der er på størrelse med hvalpene smed sig om på ryggen for ligesom at sige: "Jeg er ikke farlig".  Det var en rigtig god og positiv oplevelse for hvalpene.

I dag kørte vi så i min bil, hvor hvalpene kan se ud under kørslen.  HVID og RØD havde ingen problemer, mens de andre savlede en hel del, hvilket er forstadiet til køresyge og opkast.  De kunne ikke lide det, men de klarede det!

Diva leger lidt voldsomt med dem engang imellem.  Hun kan udse sig en bestemt hvalp og så jagte den over terrassen.  For at fange dem, hiver hun dem i halen (derfor snart ingen markering).  Hvalpene hyler op, men jeg er helt sikker på, at det er et led i Divas opdragelse, at de skal lære, at ikke alle hunde er lige rare altid. Hvalpene lider aldrig overlast.

I morgen tidlig flytter de to hanner hjemmefra som de første, så jeg skal lige have de allersidste papirer parat.

8. april 2015

Vi stillede kl. 8 i morges hos dyrlægen med 7 hunde, der skulle tjekkes og vaccineres. Hvalpene var i hopla og fræsede rundt mellem benene på os inde i konsultationen.  De blev vaccineret uden at sige et kny.  Der var ingen anmærkninger til nogen af hvalpene. Dyrlægen syntes, det var et flot kuld.

Der var ingen problemer med at køre i bil.  Hvalpene sad i stofburet ved siden af deres mor.  Divas ro har garanteret smittet af på hvalpene.  Men det var alligevel en morgen med mange indtryk, så de skvattede i søvn lige så snart, vi var kommet hjem igen.

Vi er efterhånden ved at have et helt gartnerhold.  Hvalpene kan nu både vande, sprede gødning, fjerne mos og pinde, grave og beskære buske.

Jeg skrev lidt ned i løbet af dagen i går om hvalpenes rytme.  Fra de vågner ved 6-tiden og til de lægger sig til at sove igen går der om morgenen en times tid, hvor de også når at komme på toilettet og spise morgenmad.
Herefter sover de halvanden times tid, tisser, spiser, og leger en times tid.  Denne rytme fortsætter resten af dagen.  De "sover nat" ved 22-tiden, men er altid friske til en lille tur udendørs senere.  De sover mere, end de er vågne.

Her i eftermiddag har solen skinnet så varmt, at hvalpene har været ude flere timer i træk.  Det er så varmt, at de søger skyggen.  Jeg tager dem ind, hvis de lægger sig til at sove udenfor.  

Et par fif til de nye hvalpekøbere:  
MaxiZoo udleverer en gratis hvalpepakke, hvis man bestiller den på "hvalpepakken.dk" - og giver varerabat på udvalgte varer ved (gratis) medlemskab af poteklubben.
Ved opringning til Oliver's (ikke via nettet) kan man få en gratis og  god  hvalpepakke.

7. april 2015

Det ER altså et godt kuld!  De leger godt sammen og de ligger ovenikøbet og soignerer hinanden.  De slikker hinanden i ørerne og på næsen.  De er rigtig søde ved hinanden. Engang imellem slås de selvfølgelig, men de stopper straks, når der er en, der hyler op. Diva er en bedre mor nu, end hun var til sit første kuld. Hun ligger tit inde hos dem og hygger, når de har leget.  Hun henter legetøj til dem indenfor, når de er ude og lege i haven - og hun leger træklege med dem, hvor hvalpene også vinder en gang imellem! Hun er en supermor til et superkuld! 

Når hun ikke gider amme, bed Diva ofte ad hvalpene.  Nu er hun gået over til at aflede deres opmærksomhed med et stykke legetøj, som hun vifter dem om næsen med.

Selv om jeg troede, det var slut, gav Diva alligevel en mælketår i morges.

De fik lige et par voksen-tørkost sammen med aftensmaden.  Det var en succes.  De var så gode, at de skulle bringes hen til et sikkert sted, hvor den kunne indtages i fred og ro - væk fra de andre.  Det tog lidt tid, men deres tænder kan sagtens klare sådan en udfordring.

6. april 2015

Hele banden har fået soigneret poter.  Jeg har klippet lidt pels væk mellem trædepuderne - mest for at de kan vænne sig til saksen.  Det største problem er, at de er - kildne.  Man skal holde så godt fast i foden, at man kan komme til at klippe, men ikke så fast, at hunden forvrider benet i sine bestræbelser for at komme væk.

HVID har fundet ud af, hvordan man gør sig fortjent til at være med i "Sortfods-banden". Først pladrer han tæerne til med vand - og SÅ graver han i jorden.

 

5.4.15 Medlem af "Sortfods-banden".

5. april 2015

Så er vapserne blevet medlemmer af "Sortfods-banden". Jorden HAR været frosset, men solen kom frem og gjorde jorden blød, så de kom alle fem ind med sorte tæer og sort maveskind.  De var næsten helt hvide igen, før jeg fandt cameraet frem.

Jeg er ved at lære dem, at buksebenene er "NEJ", og at de ikke må bide i dem. Meeeen de har en anden mening og synes, det er sjovt.  De skal nu nok få det lært!

Alle hvalpene har været ude og gå i sele og snor.

Der er et par af hvalpene, der ihærdigt forsøøger at få en mælketår, men Diva danser behændigt rundt om dem, så de ikke kan få fat.  Diva har slet ikke givet mælk i dag - og jeg tror, det er helt slut nu.

4. april 2015

Solen skinner.  Frost i morges, men stille og sol i formiddag.  Hvalpene har været længe ude og lege.  Vi har gået tur med hvalpene på skift.  De skal nok lære at gå i sele inden de flytter hjemmefra.

3. april 2015

7 uger gamle - og nu er der virkelig kommet fart over feltet.  De er vist kommet i lømmelalderen.  De enten sover, spiser eller laver ballade.  I morges var vandskålene vendt på hovedet - og det hele sejlede.  Jeg har HVID Balto mistækt for at være synderen.  Han drak i går aftes med begge forben oppe på kanten af skålen.  De har nu fået en ny type, som de forhåbentlig ikke kan vælte.  Mon ikke det snart er på tide, de flytter hjemmefra?  Tænk, nu er der kun en uge til, at her bliver så tomt og stille.  Vi nyder dem, så længe de er her - selv om de laver ballade🙂

En hurtig morgentur i haven til en vandskål, der var bundfrossen.  De slikkede bare på isen.  Utroligt, og møgirriterende, at det er blevet så koldt om natten.

Efterhånden som hvalpene bliver mæt om morgenen, forlader de maden og lægger sig til at sove - undtagen GUL Mika, der bare fortsætter med at spise.  Hun er en rigtig grovæder - og man er faktisk begyndt at kunne se det på hende.  Nu lukker jeg Diva ind, så snart de fire har forladt maden, så tager hun resterne i et snuptag for næsen af Mika.

Vægtmæssigt er det det kuld, der har været mest spredning på.  Vi har i dette kuld både den tungeste og den letteste hvalp, vi har haft, når vi ser bort fra vores lille Donna, der ved 7 uger alligevel vejede 500 g mindre, end GRØN Keiko gør nu.  Hele kuldet er stort.

GRØN Keiko er den, der først reagerer på pludselige lyde.  Hun sætter sig op og lytter.

RØD Kimi har fået en forkærlighed for at ligge inde i kassen - efter hun har skubbet tæppet til side.  Hun omgiver sig med en hel masse legetøj og falder i søvn.

SORT Fnuggie og GUL Mika har stadig en del verbale og kropslige meningsudvekslinger. De er de to dominerende.

2. april 2015

Det er blæsende og hundekoldt, så hvalpene kommer kun ud kort tid ad gangen, men de elsker det!  Diva er mere sammen med sine børn end før.  Hun hygger sig og leger med dem.  Se 2 nye videoklip.

Der er også lagt billeder ind fra den forløbne uge.

1. april 2015

Mine hænder blev gennemsnust, da jeg lige havde givet de store lidt tørrede leverguffer.  Vapserne fik så nogle små bitte stykker, men alligevel tog det et stykke tid, før de havde tygget sig igennem dem.

Vi har haft besøg af "den onde mand", som han kalder sig selv - ham, der chipper hvalpene.  De kunne bestemt ikke lide det,  De tog sig en ordentlig skraber efter denne oplevelse og så var den hurtigt glemt igen.

Alle hvalpekøberne har fået besked - senest i dag.  Under "Data" har farverne fået navne.

31. marts 2015

I dag har vi haft besøg af to andre "kennel-mødre", der har kigget på og vurderet vores kuld.   Hvalpene syntes, det var lidt underligt at blive taget på og talt til af to fremmede damer.  Men de klarede det fint.  Jeg blev bekræftet i den fordeling, jeg havde lavet for mig selv.

30. marts 2015

Alle vapserne fik halsbånd på i morges, så de kan vænne sig til at have noget om halsen. Det ser overhovedet ikke ud til at genere dem.  Men det hjælper ikke særlig meget på at identificere dem, for halsbåndet forsvinder helt ind i pelsen.

Og så var det "store negle-klippe-dag", hvor de alle 7 fik klippet klør.  Vapserne tog det forbavsende roligt.  De sagde ihvertfald ikke noget.  Men det var nu meget rart med halsbåndene, så jeg bedre kunne holde dem fast uden at klemme dem.

Det var også dagen, hvor de fik lidt nyt legetøj, som straks blev båret ind i kassen og i Happy House.

29. marts 2015

I dag har to af vapserne prøvet at gå i snor.  Selen er stadig lidt stor, men mon ikke den passer om 14 dage?

Jeg er ved at finde ud af fordelingen af hvalpene.  Lige så snart, det hele er på plads, får hvalpekøberne besked samtidig.  Det er lidt svært endnu, fordi hvalpene kan udvikle og ændre sig meget i løbet af denne uge.

28. marts 2015

Vi har haft to besøg i dag og hvalpene har været ude begge gange.  Det er lidt af et gedemarked at få dem ind igen - fordi når én er kommet ind - løber 2 ud igen.  Men et stofbur er fint at opsamle dem i.

27. marts 2015

De er nu blevet 6 uger og skal kun være her godt 2 uger endnu.  Vægte og billeder er lagt ind under "Data".  

De får stadig mælk fra Diva, men ellers spiser de nu næsten kun tørkost.

Der er lagt billeder ind under Fotos 6.uge - også med Far Shiro.

Diva kommer nu oftere ind til hvalpene for bare at hygge.  Hvalpene overfalder hende ikke mere for at få mælk.  Diva lægger sig på maven og de nusser eller trækker i noget legetøj.

26. marts 2015

Det regner, og vapserne må blive indenfor.  De får lidt nyt legetøj som trøst.

Her tidligt på aftenen er det fint vejr og vi har fået besøg af Far Shiro.  Det er gået over al forventning.  Diva er afslappet og Shiro har fået lov til at gå rundt mellem hvalpene ude i haven.  Han har ovenikøbet soigneret en af dem.  Det er fantastisk at se.  Han er SÅ dejlig.  Han er så forsigtig, som om han er bange for at træde på dem.  Han har aldrig før set så små hvalpe.  Diva havde nok forventet, at Shiro ville lege uden for hvalpeafspærringen, men han ville hellere hygge sig med hvalpene.  På billederne er de på hver sin side af indhegningen, men det er, hvad de selv ville.  Der er kun lukket af for at hvalpene ikke skal "desertere".

Diva har ulveklo på det ene bagben.  Hendes mor har ikke og hendes far har på begge bagben.  Shiro har ulveklør på begge bagben.  GUL og HVID har ulveklør på begge bagben - de andre har ikke.

25. marts 2015

Nu ammer Diva kun et par gange om dagen, men i lang tid.  Der er også smaskelyde meget tidligt om morgenen, så der må hun også være i gang og mon hun så ikke også giver dem en enkelt gang i løbet af natten?

24. marts 2015

Morgenturen på græs her kl 6 resulterede i 5 tissetår og 4 "skiderikker".  Den ene havde "tabt" lidt indenfor.  Det er da meget godt!  Hvalpene mangler lidt pli i forbindelse med toiletbesøg.  Det ligner ikke noget at skubbe til én, der står og balancerer midt i at forrette sit nødtørft.

Hvalpene har fået en legetunnel ind i kravlegården.  Den er blevet nøje undersøgt og inspiceret af Diva, der har godkendt den til vapserne.  De små var ikke spor bange og forsøgte straks at kravle rundt på den.  GRØN var den første til at kravle ind i, derefter kom HVID og RØD - og de sidste to.

De har fået smag for at være udenfor og står med forbenene op ad ruden og piber. Måske også fordi de kan se noget legetøj ude på terrassen.

I løbet af aftenen har de været ude, hver gang, de har spist og de har ikke "tabt" noget indenfor.

De snorkboblede, da jeg kom hjem ved 22-tiden.  En time senere vågnede de alle lidt efter lidt, vaklede hen til "toilettet", tissede en tår og lagde sig til at sove igen.  De er altså dygtige!

23. marts 2015

I dag har vapserne været ude og lege på græsset flere gange.  Vi havde smidt al legetøjet ud på græsset og i løbet af no time var der ryddet fint op!  Hvalpene fandt hver et stykke og slæbte det sejrsstolt ind i køkkenet igen.

De har fået tørkost i flere ombæringer og det går bedre og bedre.  De kan bedre lide tørkost naturel, end når det er blandet op med diverse ting.

Diva ammer fint indimellem.  Hvis jeg håndfodrer hende med tørkost imens, slapper hun mere af.  Hun er jo ikke dum, så nu stiller hun sig op og kigger meget bevidst på mig, når hun skal amme.  Har du ikke lige glemt gufferne, mor?  Én gang er ingen gang, men to ........

Vapserne viser mere og mere temperament og bølgerne går højt indimellem.  GUL og SORT har nogle drabelige sammenstød, men de klarer sig lige godt.

22. marts 2015

De fik spredt tørkost i tæppet her til morgen - og de spiste godt alle fem.  Diva kom ind og tog sig af de få rester.

Derefter var vi ude på en meget frisk morgentur i haven kl 6.  De små fik tisset af - en enkelt lidt mere.  Så var det på tide at komme indenfor i varmen igen, hvor de omgående fandt et sted at sove.  GRØN inde i Happy House.

Hvalpene reagerer på gøen - både fra Donna og Diva - og fra TV'et.  De sætter sig op og kigger sig vagtsomt omkring. 

Diva vil selv bestemme, hvornår hvalpene skal have mælk.  Hvis de kommer i utide og "tigger", bliver hun sur og snerrer ad dem.  Og når hun synes, de har fået nok (de bider hende sikkert), går hun.

Vi er lidt uenige om, hvor aviserne til toilettet skal være.  HVID slæber dem ud på gulvet.

Hvalpene har fået noget lækkert torskerogn til aftensmad og så kommer deres rovdyr-natur frem.  De brummer og bider ud efter de formastelige, der vover at komme for tæt på deres madskål.  Der skal vi lige have puttet lidt opdragelse ind.  Når de "bare" får alm. mad spiser de i fred og fordragelighed.  

21. marts 2015

Vi har ommøbleret i kravlegården.  Hvalpene blev mere og mere focuseret på at forsøge at kravle op på briksen.  Briksen er derfor fjernet og der er blevet plads til "Happy House" og et par store puder.  Hvalpene har haft meget travlt med at afprøve det hele.

GUL har øvet sig igen og igen på at kravle op på skamlen og komme ned igen.  I dag tog hun et flyvespring ned og landede pænt på benene.. 

20. marts 2015

I dag er hvalpene blevet 5 uger.  

De er alle blevet børstet og redt og er så fine til fotograferingen senere i dag.  Vi har fra starten. når de blev nusset, vænnet dem til at ligge på ryggen, og det kommer os til gode, når de skal børstes.  De ser ud til at nyde det.

De har igen fået lidt tørkost spredt ud på gulvet.  De bruger meget tid på at ligge og bide i stykker og knase, men det bliver spist - og de drikker vand bagefter.  Dygtige hunde!

Der er sat vægte og billeder ind under "Data".

19. marts 2015

Jeg har lagt billeder ind vedr. hvalpenes 5. uge.

GUL har stadig en idé om, at vand smager bedst, når man samtidig har en pote i vandskålen.

De har alle været ude.  I dag helt ude på græsset, hvor de spurtede rundt mellem Diva og Tante Donna.  RØD var den modigste.  De har INGEN problemer med at komme op og ned ad trin.  De stjal en tovknude fra Diva, der lod det ske.  Donna kom med pibedyr til dem, men det ved de endnu ikke hvad de skal bruge til.  Men det var da sødt tænkt af Donna.  Det er hendes allerbedste legetøj.

GRØN er gladest for at spise, når hun spiser sammen med en af de andre.  Så lister jeg bare en ny skål ind til dem, når den første er tom.  Hun er mælkedrikker og har som den eneste ind imellem taget på om natten.

18. marts 2015

Både GUL og RØD har nu benyttet deres nye toilet til både stort og småt.
HVID er også kommet af med en tissetår. 
De andre har endnu ikke prøvet - og den er bestemt heller ikke sikker på GUL og RØD. Jeg er så småt ved at indøve kommandoen "tis-tis", når de går derind - og de bliver rost til skyerne, når det lykkes.

Nu har SORT også lavet en lille sø på toilettet.

GRØN har en lidt sjov tilgang til mad.  Hun ved ikke rigtig om hun vil have noget. Så spiser hun pænt til hun åbenbart er mæt.  Så lægger hun sig lidt - og vender så alligevel tilbage for at spise lidt mere.  Man skal have tålmodighed med hende.  Jeg fjerner hendes tallerken ind imellem, så de andre ikke guffer hendes mad i sig - og så jeg er sikker på, at hun får nok.

GUL er vandvogteren i dette kuld.  Dvs hun sover lige ved siden af eller på, eller med en fod i vandskålen.  Nogle gange er hendes ben så våde, at de kan "vrides". Jeg kan jo ikke bare fjerne vandet, men jeg holder øje med hende. 

17. marts 2015

Da de små nu har vænnet sig til smagen af tørkost (findelt og slæmmet op med vand) - og har fået masser af tænder (også kindtænder), har de fået deres første hele stykker tørkost spredt ud i tæppet her til morgen.  Og så gik de på jagt.  Det var lidt af en udfordring og det tog noget tid at spise et enkelt stykke, men der kom pludselig ro i lejren.

Vægtmæssigt spreder de sig lidt nu.  Hannerne, SORT og HVID, vejer stadig mest og følges pænt ad.  I midten ligger RØD og GUL.  De vejer næsten det samme, som de også gjorde det ved fødslen.  GRØN vejer mindst, som den også gjorde det ved fødslen.  Men alle hvalpene har en fin kurve opad.

Vi har taget tæppet ud af hvalpekassen, så der nu kun ligger et lag aviser.  RØD har som den første fattet systemet og lavet en lille tissetår på deres nyindrettede toilet.

De kan nu kravle op på skamlerne og kommer mere eller mindre elegant ned igen.

16. marts 2015

Hvalpene vandt i går aftes!  De blev lukket ud i kravlegården, hvor de sejrstolte stille og roligt lagde sig til at sove.  Diva kom ind og ammede og lagde sig bagefter sammen med alle hvalpene, der væltede rundt mellem hinanden.  Diva så ud at at slappe af og nyde sine børn.  Dejligt at se.

I dag er vejret så fint, at hvalpene har været udenfor.  De var lige så forsigtige som første gang.  Men da jeg gik over terrassen og kaldte på dem, kom de alle løbende.  Et par stykker helt ud på græsset.  Tante Donna gik stille rundt mellem dem og Diva sagde ikke noget til det.  De tumler ud over trinnene, men alt sker i slow-moton, og de havner på puder, så de slår sig ikke.

15. marts 2015

Hvalpene bruger deres tænder mere og mere.  De bider i tæpper, legetøj - og tæer!

Diva er begyndt at sige fra, når hvalpene vil have en mælketår, når hun ikke selv har inviteret.  Jeg tror også de bruger tænderne der.

Hvalpene leger meget mere med hinanden nu.  De bider fast i hinandens arme, ben, haler og ører - og ryster dem.  Lige som de gør med et stykke legetøj, og som de ville gøre med et nedlagt bytte.

RØD og GUL vil ikke sove i kassen om natten.  De vil UD og giver højlydt udtryk for deres mishag.  

14. marts 2015

I dag lykkedes det for dem alle 5 at ligge under skamlen samtidig - med rumper og haler. Jeg ville ønske, skamlen var af glas, så jeg kunne se, hvordan de bar sig ad.  Da jeg ganske forsigtigt flyttede skamlen for at fotografere, trimlede de ud til siderne, så de har ligget mere eller mindre oven på hinanden.

Moset torskerogn med lun A38 smager meget bedre end hvalpe-mousse.  Hytteost er stadig et stort hit.

Vi har haft 2 besøg i dag og Diva er stadig helt kulret, når de kommer.

Alle hvalpene er nu blevet rigtig dygtige til at drikke vand.  De går selv hen til skålene, når de er tørstige.

13. marts 2015

I dag er hvalpene 4 uger - og halvdelen af tiden hjemme hos os er gået.  Det er gået SÅ stærkt.  Deres billeder og vægte er indskrevet under fanen "Data".  Der er lagt fotos ind fra den forgangne uge i går.

Efter det store morgenmåltid skvattede de alle omkuld.  GRØN lagde sig ind i kassen for at sove - de andre uden for.  I dag fik de hytteost, lunet og godt moset ud, i stedet for A38.  Forandring fryder, og de skal vænne sig til at spise forskellige ting.  Desuden er hytteret, selv efter mosning, noget grynet.  En konsistens, de ikke har prøvet før.

GRØN var ikke meget for at forlade kassen, da jeg lagde rent på.  I stedet tullede hun rundt derinde og tjekkede, at jeg gjorde det ordentligt.

Yndlingspladsen i kravlegården er stadig under skamlen, hvor de med deres nuværende størrelse kan møve sig ind hele 4 ad gangen; ikke alle kan dog få halerne med ind.

Vi fik besøg om aftenen og Diva var helt overstadig af glæde over at se dem.

12. marts 2015

De er nu uden for kassen i længere tid ad gangen.  De har fået lidt mere legetøj at bíde og trække i, men det bedste er nu at gemme sig under skamlen.  RØD forsøgte i dag at klatre helt op på skamlen, men det blev ved forsøget.  SORT var først henne og snuse og skubbe til raslebolden, så kom de andre til.  GUL bed i kanten af håndklædet og trak til. Jo de bliver mere og mere modige og leger også mere med hinanden nu.

De er så småt begyndt selv at gå hen til vandskålen og drikke - eller vaske poter!

Solen skinner, der er læ på terrassen.  "Operation udendørs" skulle lige afprøves ganske kortvarigt.  Vi lagde et par puder foran terrassedøren, så trinnet ikke var så højt.  Der var et par stykker, der vovede sig lidt ud, men de foretrak at blive inde i trygge rammer.

11. marts 2015

Nu bliver de små lukket ud af kassen om morgenen, når Diva har fodret dem af. Rækkefølgen er hver gang næsten den samme.  Først kommer SORT og RØD, så GRØN og til sidst GUL og HVID.

Toiletvanerne er allerede ved at falde på plads.  Lige så snart, de er kommet uden for kassen, skal jeg stå parat med køkkenrullen.  Det er helt naturligt, da der ikke er nogen dyr, der bryder sig om at bruge deres sovested som toilet.

Så er der stort "tag selv"-bord med hvalpemousse og A38.  Det forsvinder som dug for solen.  Kun en anelse bliver tilbage til Donna og Diva, der hver gang går og venter på det sidste.

Så falder de små omkuld på gulvet.  De kan godt lide at ligge lige foran havedøren, men der synes jeg, det er for koldt for dem.  Så jeg putter dem ind i kassen for at sove,  Det registrerer de næsten ikke - de sover!

RØD har nu også fået bisser.

10. marts 2015

Hos GRØN og SORT er tænderne i overmunden også brudt frem.  Nu mangler vi bare RØD, der endnu har fine bløde gummer.

Vi gentog successen med fast føde her til morgen.  Nu var der lidt mere styr på det.  De spiser faktisk rigtig pænt lige til der ikke er så meget tilbage, og de går rundt for at finde lidt mere.  Her er det så, at de kan komme til at sætte sig i resterne af maden. Det betyder ikke så meget.  Diva sørger for at holde dem rene og de slikker også hinanden.  (Der er lidt billeder under Fotos 4. uge).

Det er tydeligt at se på vægten, at de er begyndt på fast føde.

9. marts 2015

Alle hvalpene har fået ormekur i dag.  Andres erfaringer siger, at der er stor risiko for orm hos hvalpene i forbindelse med foderskift - og da vi skal prøve med fast føde nu, tager vi ingen chancer.  Vi har tidligere fået ormemiddel i pastaform, som de bare slikker i sig. Denne gang var det et andet middel - og med pipette, men det gik fint med hvalpene.  Donna og Diva kunne ikke lide det - men ned kom det da.

Vi prøvede med lidt hvalpemousse om aftenen.  Normalt skal hvalpene lære at spise fast føde.  Det var slet ikke nødvendigt her.  De åd!!!  Det er straks lidt sværere at drikke vand, men nu har de ihvertfald prøvet det.

Donna og Diva blev lukket ude fra køkkenet imens, men kunne selvfølgelig lugte den dejlige mad og holdt øje med spisningen gennem vinduet ude fra haven.  Lige så snart jeg pakkede tallerkenerne sammen stod de parat uden for køkkendøren for at slikke rester. 

8. marts 2015

Tænderne er så småt ved at bryde igennem.  I går kunne man mærke små fortands-takker i overmunden hos både GUL og HVID.

Vi har haft flere besøg i dag - både af de kommende hvalpekøbere og af familien. 

Hvalpene klarer nu helt fint at holde balancen på gulvet.  De er blevet meget mere sikre på benene og hastigheden er øget.

7, marts 2015

Hvalpene er nu blevet rigtig dygtige til at logre med halen - og gør det ofte.  Det er dejligt at se, at de gerne vil være sociale.

Hvalpene har haft besøg for første gang i går.  Diva tog det helt afslappet - og hun sagde heller ikke noget til, at Donna kom helt hen til kassen og kiggede med - herligt!  Diva var også meget glad for at få besøg.  Den stolte mor fik jo også knus og klap.

Hvalpene blev taget ud af kassen og fik lov til at gå lidt rundt uden for på et tæppe; de kan ikke stå fast på det glatte gulv på deres stadig lidt vaklende ben.  De blev nusset til overflod og fik sig en god skraber bagefter.

Vi har også haft et par besøg i dag, der er gået rigtig godt.  Diva er så tryg ved de besøgende, at hun lægger sig midt imellem dem og begynder at amme.

06.03.2015. GUL 3 uger sidder pænt.

6. marts 2015

De små er nu 3 uger gamle.  De to hanner vejer stadig mest, men er skarpt forfulgt af tæverne.  Der er kommet vægte og portræt-billeder på "Data"-siden.  

Hvalpenes pels er nu vokset så meget, at det er svært at se halsbåndets farve. Så der måtte omfotografering sted, hvor jeg står med et farvet bånd i hånden.  Derefter prøvede jeg at tage dem, hvor de stod eller sad på divanen.  GUL satte sig pænt og i min naivitet troede jeg, at de andre ville gøre det samme - men nej.  De strøg af sted i alle retninger.

Jeg har måttet sætte et ekstra bræt for indgangen til kassen, da RØD forsøgte at udforske omgivelserne på egen hånd ved at prøve at forcere det ene  bræt, der stod for åbningen.  Når de begynder at lægge "armene" op over kanten, varer det ikke længe, før de kan trække sig op over - og de er ihærdige, så det skal stoppes med det samme, så de ikke får for meget smag for det frie liv uden for kassen.

Det ser så sjovt ud, når de er på "toilettet" og skal løfte bagenden.  De har meget svært ved at holde balancen med vægt på forbenene.

5. marts 2015

Jeg kan "føre en samtale" med vapserne (som man gør det med spædbørn).  Når jeg siger noget til dem, kigger de interesseret på mig og giver nogle små "vuf" som svar. Hyggeligt!
SORT er den, der kommer med flest vuf'er og også mishagsbrummen.

Selv om hvalpene ligger og sover, kommer de hurtigt på benene når jeg taler til dem eller banker på kassen. Man kan se, at der er hul igennem til ørerne og der er ingen tvivl om, at de kan høre.

4. marts 2015

Hvalpene grynter af velbehag, når Diva soignerer dem.  Man kan se, de nyder det.

Når de er sultne, og Diva ikke er der, forsøger de at sutte på hinanden.

Vægtmæssigt følges hvalpene pænt ad.  De skifter jævnligt "førerpositionen" ud inden for hvert køn, men der er ingen afvigelser i hverken opad- eller nedadgående retning. Hannerne vejer mest.  Den sidste af hvalpene har 3-doblet sin vægt, som den skal, inden den er 3 uger.

3. marts 2015

Der kommer nu nogle små (meget små) "vuf" fra kassen.  

Der er ved at komme hul til ørerne, så hvalpene er begyndt at reagere lidt på lyd.

2. marts 2015

Nu begynder de så småt bevidst at lege med hinanden.  På deres vaklende ben kaster de sig over hinanden og tumler rundt.  Der er også lidt mere lyd på nu.

De er begyndt at kunne tisse selv, uden at Diva stimulerer dem til det.
Diva bruger nu også tid på at holde rent i kassen, før hun ammer.

De to hanner vejer her til aften nøjagtig det samme og to vapser mere er kommet op på 3-dobbelt vægt.

1. marts 2015

RØD fik øjne sent i går aftes som den sidste.

GRØN havde mareridt i aftes.  Hun lå og sov på ryggen, pludselig begyndte hun at sparke med benene, udstødte et hyl, kom på benene og løb hen og lagde sig til at sove igen et andet sted i kassen.

To af vapserne har nu 3-doblet deres vægt.

Diva får nu 3 gange daglig madration, men har alligevel tabt sig.  Sættes op til 4 gange normal-ration.  Mælken vejer jo også - og Diva har brug for energi til at producere mere mælk til de forslugne små.

28. februar 2015

Nu har også SORT fået øjne.  RØD har nogle smalle sprækker, så hun har sikkert åbnet til i aften.

Alle vapserne har fået klippet klør.  De var utrolig spidse og må have generet Diva. Henrik holdt dem under luplampen og jeg klippede.  Jeg tror, de alle er kildne, så det var svært at holde poterne stille.

Mens vi nu var ved luplampen blev de lige kigget i ørerne.  Der er stadig lukket helt til.

Nu har vi helt åbent i hele huset, så Donna og Diva kan bevæge sig frit rundt.  Donna er ikke interesseret i hvalpene, men Diva er stadig på vagt - dog ikke mere, end at hun tør løbe ud i haven og efterlade hvalpe og Donna sammen i køkkenet.  Pludselig kommer hun spurtende ind, som om hun er kommet i tanker om den evt. fare hendes hvalpe befinder sig i.  Donna går aldrig hen til kassen, og Diva slapper af igen.  Der er altid én af os til stede i køkkenet, når der er åbent.  Diva ligger nu også tit i vindueskarmen på Henriks kontor og sover ved siden af Donna,  Vi er på ej mod normale tider - skønt.

27. februar 2015

HVID har fået øjne som den tredie af vapserne.  Det er så hyggeligt når man kigger ned i hvalpekassen, at flere af hvalpene kigger igen.  Jeg ved nu ikke, hvor meget de kan se, men det giver et helt andet indtryk, at øjnene er åbnet.

Diva er begyndt at fælde rigtig meget, som det altid sker efter en fødsel.  En tæve er i fuld pels, når hun parres og når hvalpene bliver født.  Derefter fælder hun - og ligner en "kemo"-hund, når hvalpene skal afleveres.

26. februar 2015

Her til morgen har GUL også fået øjne.

25. februar 2015

Pelsen vokser fint - den er som plys og små 2 cm lang.

Øjensprækkerne er så småt begyndt at blive mere sorte, og man kan ane en lille bitte åben spalte hos nogle af hvalpene.

Her til aften har GRØN som den første fået øjne.

Jeg har lagt lidt billeder ind under "Fotos 2. uge".

24. februar 2015

Diva drikker enorme mængder vand - og da ikke al denne væske går til mælkeproduktionen, bliver hun tissetrængende også i løbet af natten.  Hun vækker mig med et lille vuf og et snudepuf.  Men Ok det kan jo ikke være anderleders.  Jeg må op og lukke hende ud.  Hun har den fordel, at hun falder i dyb søvn på et splitsekund - det gør hendes trætte "mor" ikke.

Diva sover meget mellem amningerne.  Normalt springer hun op, når vi nærmer os fordi hun er bange for at vi træder på hende (det er aldrig sket).  Men nu bliver hun bare liggende i dyb søvn, så vi må gå udenom.  Det er dejligt, at hun er så tryg.

23. februar 2015

I går aftes havde 4 af hvalpene fordoblet deres fødselsvægt - og her til morgen kom den sidste også med.

22. februar 2015

Diva har en idé om, at hendes hvalpe nu er blevet så store, at de kan die i stående stilling, mens Diva står op.  Men selv om de står på "det sorte af neglene" kan de ikke nå, så Diva har måttet se realiteterne i øjnene og har lagt sig til rette igen.  Men det var da et forsøg værd.

Når hvalpene er mætte, er der en "folkevandring" tværs over ryggen eller halen på Diva, hvorefter de putter sig bag ryggen af Diva.

Diva accepterer nu, at Donna går ude i køkkenet.  Vi giver guffer i rigelige mængder og passer på, at Donna ikke kommer for tæt på hvalpekassen.  Vi har vist Donna hvalpene, så hun ved godt, de er der.  Men hun er ikke specielt interesseret - og det er helt fint.

21. februar 2015

De "møffer" rundt med en lille grynten.  De sover længere tid ad gangen.  Der går længere tid mellem måltiderne, så Diva slapper af i det tilstødende kølige soveværelse, mens jeg stadig "bor" i køkkenet.

20. februar 2015

Vapserne er nu kommet helt op at gå på 4 vaklende ben, dog med lidt støtte af deres tykke maver.  Det er de kvikkeste hvalpe, vi endnu har haft.  De er uhyre mobile og stimler sammen hver gang Diva træder op i kassen. 

I dag er hvalpene blevet 1 uge gamle og er blevet portrætfotograferet til siden "Data". De er ikke specielt fotogene endnu, men man kan ihvertfald se, at snuderne er ved at blive fint sorte.  Man kan også fornemme, hvor store, de er blevet.

Deres vægt er indskrevet på "Data", som den vil blive det for fremtiden hver fredag.  Der er også lagt billeder ind fra den 1. leveuge under "Fotos" 1. uge.

19. februar 2015

Mens Diva "arbejder" i døgndrift for at fodre sine børn, har hvalpene fundet en smart løsning.  De spiser i hold!  Så bliver de heller ikke så mast ved mælkebaren.

18. februar 2015

De små vokser godt.  De har alle taget godt 100g på og vejer nu mellem 350g og 425g.
De små snuder bliver mere og mere sorte.

Her ligger de så og sover med "åben mund og polypper". De er ca. 20 cm fra snude til halerod.

17. februar 2015

Nu lyder det som et dueslag om morgenen.  Der kommer en konstant "kurren" fra hvalpekassen, der stopper brat, når Diva kommer med maden.

Vi har ikke før haft så stort et kuld, at de må ligge i to lag for at få noget at spise.  De hyler op, hvis de føler sig klemt af de andre.

Det er nogle meget livlige krabater, der er svære at veje i en skål på min lille husholdningsvægt med 1 grams interval.  De forsøger at kravle ud og ligger så uroligt, at vægten svinger hele tiden.  Når de er så store vil jeg allerede nu gå over til min vægt med 10 grams interval - og en klodskasse ovenpå! - så ved jeg, hvor jeg har dem.

Navlestrengene er nu faldet af dem alle.

16. februar 2015

Efter at have tjekket, at hvalpene har det godt (ligger og sover) - og tjekket igen - har Diva for første gang efter fødslen været ude og lege i haven sammen med Donna - uden snor.  Henrik går rundt med dem og jeg vogter døren ind til hvalpene, så Donna ikke af vanvare kommer til at gå ind der - for så bliver Diva sur.  De har gået og savnet hinanden, så det var dejligt at se dem spurte rundt efter hinanden.

Diva er virkelig en diva.  Der har altid stået en vandskål i køkkenet til fælles afbenyttelse.  Under fødslen fik Diva sin egen vandskål tæt på fødekassen - og nu nægter hun at gå de få skridt hen til den gamle skål og insisterer på at få serveret vandet "ved sengen".  Men OK det gør jeg gerne.  Der går meget vand til mælkeproduktionen.

15. februar 2015

Der er et godt "sug" i hvalpene.  Man kan høre hver gang, de synker en ordentlig slurk. De tager allesammen pænt på og er utroligt mobile i kassen.  Når man tænker på, at de hverken kan høre eller se, er det fantastisk, at alle hvalpe samler sig om Diva, bare hun træder ind i kassen.

Når de dier, ligger de og karter med de små klør på Diva, så ulden står om ørerne på dem.  Nu har Diva snart helt bar mave, hvilket gør det meget lettere for hvalpene at finde taphanerne i mælkebaren.

14. februar 2015

Her den første tid sover jeg i køkkenet sammen med Diva og hvalpene - og vågnede i morges til lyden af en højlydt sutten og smasken fra hvalpekassen - hyggeligt.

Hvalpene bliver vejet hver morgen og hver aften, så vi kan gribe ind, hvis en af dem ikke tager på som den skal.  Hvalpene er farvemærket med tusser, men Diva er en meget omhyggelig mor, der ikke kan have, at hendes børn er snavsede.  Så vi mærker jævnligt op.  Måske skal vi gå over til neglelak, som vi har brugt før.

Huset er nu delt op i en Diva-zone og en Donna-zone.  Diva passer så godt på sine hvalpe, at Donna bestemt ikke skal komme i nærheden af kassen.  Vi holder begge døre ud til forstuen lukket som sluse.  Bare Donna går forbi vinduet ud til terrassen er Diva oppe på dupperne.  Henrik lufter dem sammen ude i haven.  Donna uden snor og Diva i snor. Normalt løber Diva forrest med Donna i hælene, men nu vil Diva hele tiden være mellem Donna og hvalpene - og altså bagest.  Henrik kan dirigere Donna vha legetøj.
Nå, vi ved jo, at det altid er et problem i begyndelsen.  Om et par uger går det forhåbentligt helt godt - som det plejer.

13. februar 2015

Efter at have holdt os oppe over et døgn besluttede Diva sig endelig til at nedkomme og så gik det hurtigt.  På godt 2 timer leverede hun 5 store, flotte hvalpe - 2 hanner og 3 tæver.  Vores datter Mette var med som fødselshjælper.
Diva klarede det SÅ flot! uden et kny - og der var ovenikøbet 3 sædefødsler imellem. Hun er SÅ sej - hun lever virkelig op til sit japanske navn "smuk, stærk pige".  Da hun havde født de første 2 hvalpe, lå hun og ammede, mens hun fødte de sidste - og hun har bogstavelig talt ammet lige siden.  Hun er en fantastisk mor!

Vi har haft besøg af vores dyrlæge, der tjekkede mor og børn og fandt alt i orden.  Det er første gang dyrlægen kom ud til os.  Det var dejligt at slippe for at skulle pakke hvalpene ned i en kasse med varmedunk for at tage af sted til dyrlægen.

Her til aften vejede vores nu tynde Diva 9,5kg.  ½ kg over normalen.  I denne første amme-uge får hun 1½ gang normal vægtmængde foder.

Divas mål og vægt

Mine hunde bliver altid vejet hver mandag.  
Nu når Diva er blevet parret, måler vi hende også om maven, men der er normalt ingen større ændring den første måned.

Dato                                 Vægt kg                         Mål cm
12.02.2015                         11,53                              55,0              lige før nedkomst
09.02.2015                         11,37                              53,0              8 uger
02.02.2015                         10,74                              51,5              7 uger
26.01.2015                         10,23                              48,5              6 uger
19.01.2015                           9,80                              45,0              5 uger
12.01.2015                           9,17                              43,0              4 uger
05.01.2015                           8,94                              42,5              3 uger
29.12.2014                           8,91                              42,0              2 uger
22.12.2014                           8,94                              42,0              1 uge
15.12.2014                           9,08                              42,0              parring

Divas dagbog 2014-15

12. februar 2015

Diva har nu været drægtig i 61 dage - har taget 2,45 kg på (svarende til 5 hvalpe á 500 g - all inclusive) og udvidet sig med 13 cm i "taljen".

Klokken 4 i morges gjorde Diva mig opmærksom på, at hun gerne ville ud.  Vi gik en lille tur og hun fik taget temperatur, da vi kom tilbage - 36,9.  Når temp. er under 37 grader, er der under ét døgn til fødsel.  Hun gik hvileløst rundt, skrabede i gulvtæpperne og hvad hun ellers kunne finde at skrabe i, så jeg blev enig med Diva om, at det nok var bedst, hvis jeg holdt hende med selskab.

Hun blokkede op hele dagen, "byggede rede" i fødekassen, hvor håndklæder og tæpper blev voldsomt omrokeret, lagde sig til at sove forskellige steder under senge o.lign, men vendte til sidst tilbage til sin fødekasse, hvor hun mere eller mindre slog sig ned. Alle døre blev lukket, så jeg vidste, hvor jeg havde hende - så hun ikke lå og fødte et afsides eller ubekvemt sted.

Vi ventede - men der skete ingenting!

10. februar 2015

Diva tager det stadig stille og roligt - i nærheden af mig.
Hvis hun går de normale 63 dage er forventet nedkomst omkring den 14. februar. 
Sidste gang gik hun kortere tid, men var også blevet parret senere i sin cyklus, så det er ikke så ligetil bare at sammenligne.

9. februar 2015

Diva har nu udvidet sig 11 cm og taget 2,29 kg på.
Der er en tommelfingerregel, der siger, at der vil være 1 hvalp for hver 500 g tæven har taget på.   

Diva er blevet en "sat" dame.  Hun hviler sig megt, men skal selvfølgelig stadig holde øje med, hvad der sker i huset.

Der er godt liv i de små pus og vi venter spændt på, hvad Diva nedkommer med.

 

Diva er træt, men nu varer det heldigvis ikke så længe.

7. februar 2015

Diva går bare og venter.  Hun lægger sig møjsommeligt helt ned på gulvet og kigger bare på mig.  Donna kan ikke rigtig forstå, at Diva ikke mere gider lege i haven.  Hun står uden for døren og lokker og kalder - men Diva bliver på sin soveplads.  

Diva vil gerne med ud og gå tur - og en lille rundtur i haven er også OK - men ikke noget voldsomt.

2. februar 2015

Der er nu knap 14 dage til Diva skal nedkomme.  Hun har taget 1,66 kg på og har udvidet sig 9,50 cm i "taljen".  Hun følger målingerne fra sidste drægtighed ret præcist.

I går "gravede" hun i tæppet i fødekassen og lagde sig til at sove der om aftenen. Jeg har lovet hende, at jeg nok skal være til stede ved fødslen, men alligevel trisser hun i hælene på mig i løbet af dagen og lægger sig til at sove ved mine fødder.  Hun bliver mere og mere træt, men vil indimellem meget gerne lege og hun spurter rundt i haven med Donna.

Vi har haft flere besøg i løbet af ugen, hvor Diva er blevet feteret.  Hun er blevet nusset og kælet for til den helt store guldmedalje.  Men nu er det også slut med besøg.  Nu må folk vente, til der er kommet hvalpe - og til de er blevet 3 uger.

28. januar 2015

I dag har jeg for første gang mærket de små pus sparke i Divas mave.
Diva står helt stille og tålmodigt og lader mig føle.  Det bliver til mange stille hyggestunder i løbet af dagen.

26. januar 2015

Nu er der knapt 3 uger til Diva skal nedkomme.  Hun udvider sig og tager på planmæssigt.  Hun har nu ialt taget 1,15 kg på og har udvidet sig 6,5 cm i "taljen".
Hun er blevet lidt bred over lænden, men ellers ligner hun sig selv.

Diva tager sig nogle ordentlige "skrabere" ind imellem, men er altid oplagt til leg og til at gå tur. 

21. januar 2015

Diva var begyndt at "grave" i gulvtæppet under Henriks seng for at finde et egnet fødested, så vi har skyndt os at sætte hvalpekassen op, så den er parat. Hun fulgte os hele tiden og undersøgte kassen både før og efter der kom tæppe i.  Hun puttede sig i et hjørne og soignerede sig.  Jo kassen er godkendt!  Det virkede, som om hun genkendte den og udmærket vidste, hvad den skulle bruges til.

19. januar 2015

Diva har nu udvidet sig 3 cm i omkreds og taget 720 gram på.  Nu kan man se, der sker noget.  Diva er blevet noget bred henover ryggen.  Hun spiser godt (er altid sulten) og sover også meget.  Hun er en rigtig hyggehund.  Hun får nu 3 måltider om dagen i stedet for 2, fordi hun skal have lidt ekstra at spise - og så er det bedst at fordele måltiderne hen over dagen.

12. januar 2015

Der er nu ingen tvivl om, at Diva er drægtig.  Hun opfører sig som sidste gang.  Hun har taget planmæssigt på (kun en anelse) og hendes "taljemål" er øget med ca. 2,5%, som det er sket ved vore tøsers tidligere drægtighedsperioder.

5. januar 2015

Vi er kommet godt igennem nytåret.  Det er dejligt med den nye fyrværkerilov. Før kunne vi blive meget forskrækket, når vi før og efter nytår gik en stille tur - og der var nogen, der syntes, det var vældig sjovt at skyde et kanonslag af lige bag den hæk, vi passerer.

Diva tager skyderiet med ophøjet ro.  Hun kan ikke lide det, men er ikke skræmt. Donna er så bange, at hun slet ikke vil ud.  Hun gør ad lysglimt og brag - og gemmer sig under en seng, men hun ligger ikke og ryster.  Vi har indført en lille "nytårs-guf", der gives HVER gang, det knalder udenfor.  Håbet er, at hundene vil forbinde knalderiet med noget positivt - nemlig en guf.  Det har fungeret fint i opstarten med få lysglimt og knald, men ved 24-tiden var det ikke nok.

Diva er blevet noget mere kærlig, selv om man ikke skulle tro, det kunne lade sig gøre. Hun er dermed også blevet lidt mere humørsyg (jaloux), så jeg skal passe morderlig på ikke at favorisere Donna.

Diva vejer stadig det samme, men jeg synes målebåndet ligger lidt mere stramt ved de 42 cm end før, så måske ½ cm's udvidelse.  Vi ved mere om en uge.

29. december 2014

Julen har været en lidt hård tid for hundene.  De har måttet være meget alene hjemme.  Men hellere det, end være sammen i et virvar af mange børn, gaver, stearinlys og ikke mindst andre familiehunde, som de ikke kender så godt.  Mens vi andre tager på i julen, er det lige modsat med hundene.  Der er nemlig ikke hundetræning i julen og der falder derfor heller ikke så mange guffer af som sædvanligt. Begge hunde har tabt sig over de sidste 14 dage - Donna mest.  Og det kan jo godt give stof til eftertanke.  Jeg går nemlig med Donna under træningen - og jeg må så være ekstra rundhåndet i forhold til Henrik, der går med Diva.  
Vi lægger nogle ekstra gram på deres foderration.

22. december 2014

Der er ingen ændring i tøsernes adfærd - og dog.  Donna har pludselig fundet ud af, at hun plejer at komme i løb indenfor 14 dage fra Diva.  Godt nok er det kun 4 måneder siden sidst - men hun er altså kommet i løb - 2 måneder for tidligt.  Nu passer det igen med samtidig løbetid.  Det er sjovt, at naturen selv bringer orden i tingene.

13. - 17. december

Shiro har været på besøg og Diva tog imod ham med høj, glad og utålmodig piben.  De er virkelig meget glade for hinanden.  Da Shiro først fandt ud af, hvad det drejede sig om (det er første gang for hans vedkommende), gik det rigtig godt.  Diva var blid og eftergivende og parringen lykkedes flere gange i løbet af nogle dage.

2. december 2014

Så er Diva endelig kommet i løb.  Vi har gået og ventet lige siden august måned.  Både Donna og Diva var i løb i februar - Donna kom igen i løb midt i august (til normal tid), men Diva'en gad ikke komme i løb.  Hun udskød - og er nu endelig kommet i løb.  Bedre sent end aldrig og en løbetid nu skulle gerne kunne resultere i hvalpe til februar, hvis parringen med Shiro lykkes.  Det betyder afhentningsklare hvalpe i april, som ikke er så ringe endda, da vi kan håbe på mildt vejr.