Dagbog 2012

31. december - nytårsaften

Gik fint ovre hos vore genboer.  Eneste problem var, at Donna under ingen omstændigheder ville udenfor, mens det glimtede og larmede.

24. december - juleaften

Pga Donnas omstændigheder fejrede Henrik juleaften alene hjemme med hundene, mens jeg tog til min søster som planlagt.  Jeg tror, det er første gang i vores ægteskab, at vi ikke har holdt juleaften sammen. 
Men alle de andre julesammenkomster var enten hos os eller i det nærmeste nabolag, så der kunne vi begge deltage.

23. december - mere knalderi

Ved aftenluftningen i dag gik vi lige så fredeligt på stierne i området, da der pludselig blev afskudt en KÆMPE-rakat med heksehyl, sol, måne og stjerner i en have lige ved siden af os.  Donna blev rædselsslagen og sprang ind i et buskads, som jeg så skulle have hende baglæns ud af.  Jeg skulle jo have linen med og jeg turde ihvertfald ikke slippe hende.  Diva tog det med mere ophøjet ro.  Og så førte Donna ellers an på vejen hjem.  Det kunne bare ikke gå stærkt nok.

18. december - nytårsknald

Diva går brummende rundt i dag.  Der er nogen langt væk, der har taget forskud på nytårsknalderiet - og det bryder Diva sig ikke om.  Donna tager det heldigvis mere roligt.

13. december - træning i høj sne

Hyggetræning i høj sne.  Vi gik en samlet tur 2 gange rundt om pladsen. Det tog ½ time og så trængte vi alle til et hvil.  Det er hårdt arbejde for de små hunde at mase/springe gennem den jomfruelige sne.

Hjemme i haven træder de veksler og vælter sig rundt i sneen.  De elsker det!

9. december - besøg af Lene og Tami

Tami skulle parres med en flot han her fra Sjælland, så Lene og Tami kom på forskudt week-end hos os.  Pga af snestormen kom de med toget, så Tami fik en ekstra oplevelse ud af det.  Tami fungerer rigtig godt sammen med vore to tøser.  Hun er stille og tilbageholdende, så Diva ser ingen trusel i hende.  De gik alle tre og hyggede sig sammen.

6. december - hyggetræning

I dag var det sidste gang før jul, vi var til hundetræning.  Men selv om vi ikke har nogen træner næste torsdag, tager vi alligevel derud allesammen for at lade hundene strække ud og for hyggeligt samvær os voksne imellem.  Heldigvis har vi nøgle til klubhuset, så vi kan få en kop kaffe/te at varme os på.

4. december - sne

Så kom sneen endelig.  Der er faldet 10 cm og Donna og Diva er helt ellevilde.  De spurter rundt i haven for fuld fart - smager lidt på sneen - og leder efter legetøj, der er gemt under sneen.  Utroligt, at de kan finde det, når man slet ikke kan se det.

19. november - Donna er blevet en kælegris

Donna bryder sig normalt ikke om at sove i min seng, men nu, hvor hun er blevet parret, kan hun slet ikke få kæl, kram og nærhed nok.  Så hun ligger og sover helt ude på kanten af min seng, hvor der ikke er for varmt.

14. november - Diva er også kommet i løb

Donna og Diva kan godt lide at ligge og hygge ½ times tid i min seng om morgenen, indtil jeg står op og serverer morgenmad.  Vi plejer aldrig at se en blodsdråbe, når de er i løb, men Diva var kommet til at efterlade en lille blødning på mit lagen.  Og SÅ fik hun travlt med at slikke rent.  Det lykkedes hende faktisk at fjerne blodet fuldstændig  -  med et meget vådt lagen til følge.

November

Vi har været på campingtur i det sønderjyske og fået parret Donna med Miyaki.  Vi tog det som en lille ferie, hvor også Diva var med.  Diva måtte pænt vente ude i bilen, mens kæresteparret hyggede sig. Men så havde vi resten af dagene til hygge på pladsen og dejlige gåture ved stranden. Vejret var så mildt, at vi ikke behøvede at tage overtøj på, hvis vi bare lige skulle et smut over i toiletbygningen.

28. oktober - aften

Gid F..... havde den sommer-/vintertid.  Donna og Diva plejer at få aftensmad kl. 18:00 og når klokken er 17:45 begynder de at samles i køkkenet og klapre med madskålen.  Nu er vi gået over til dansk normaltid, hvilket betyder, at de begynder at fable om mad allerede kl. 16:45.  Det er altså lang tid at skulle holde dem hen.

Jeg tror, jeg dropper sommertiden, når vi når så langt.  De får herefter aftensmad kl. 18:00 om vinteren og kl. 19:00 om sommeren, så passer det.  Det her cirkus er ikke til at holde ud.  Det plejer at tage et par uger, før deres maveur har indstillet sig på den nye tid. 

28. oktober - Jappertur i Hedeland

Vejret var fantastisk, strålende solskin og ingen vind, da 24 japanske spidser og deres tilhørende mange mennesker begav sig ud på en 7 km's tur i Hedeland.  Vi fik set vinterrasserne, legepladserne og gik langs Vindinge Langsø.  Hedeland var iklædt efterårets smukke farver og vi sluttede i vores have med medbragt kaffe/te og kage.  Det lignede et helt "sønderjysk kagebord".

Det var dejligt med et gensyn med en af Donnas hvalpe fra sidste år - og med 3 af Divas hvalpe fra i år.  De er alle blevet store og flotte.  Dem kan deres mødre godt være stolt af.

21. juni - besøg af Marco og Ricki

Bengt og Lihta kom på besøg med deres to hanhunde.  Vi var spændt på at se, om Donna og Marco viste gensynsglæde - og det gjorde de!  De legede og nussede, så man skulle tro, Donna var i løb.  Det blev for meget for Diva, der som sædvanlig kom farende og stillede sig imellem, så der ikke skete Donna noget.

Alle hvalpene kom ud - og det gik fint - også med de ekstra voksne hunde.  Diva tog det afslappet, og det samme gjorde hannerne, der iøvrigt også brugte tid på at kurtisere Donna.  Donna så ud til at nyde at blive opvartet.  Diva blev lidt stresset af at skulle "passe på" Donna.

18. juni - Besøg af Balou

I dag havde vi besøg af Maria og Rasmus, samt Balou.  De havde været til hundeudstilling i Ballerup og opnået flotte resultater.

Jeg ved ikke, om Donna og Balou kunne kende hinanden - men det var ihvartfald ikke som mor og søn.  Balou var MEGET interesseret og Donna nød at blive feteret - indtil en vis grænse - SÅ sagde hun fra.  Det kunne Diva ikke lide, så hun gik hele tiden mellem Donna og Balou - for at hjælpe Donna.

17. juni - besøg af Wonder og Chanto

Lene og Marianne kom på besøg med Wonder og Chanto.  De kom med campingvognen direkte fra udstilling i Ballerup, hvor de havde opnået flotte resultater.

Hvalpene var inde, da vejret var noget vådt.  Men de voksne hunde hyggede sig.  Det er åbenbart ikke noget problem at have hanhunde på besøg - det siger Diva ihvertfald ikke noget til.

4. juni - Hjerteveninder

Det ser ud til, at al det her hvalpehalløj har ført Donna og Diva tættere sammen.  Donna er nu ofte i kassen hos hvalpene, mens Diva afslappet ser til - eller kommer ind og ammer.  De sover også sammen i "hulen" under Henriks seng. 

3. juni - Vægte

Diva har tabt sig lidt for hurtigt, synes jeg.  Så hun får lidt ekstra foder.  Hun ammer jo stadig og skal bruge energi til mælken.

2. juni - Tante Donna

Donna har så småt fået lov til at være tante for de små.

27. maj - Camping gjorde godt

Donna hyggede sig på camping.  Hun blev nusset af alle de omkringliggende, men hun ville ikke ud og gå lange ture.  Når hun var kommet af med det, hun skulle, kunne det ikke gå hurtigt nok hjemad.  Hun har meget mælk, som hun ikke kan komme af med og jeg tror, hendes instinkter siger hende, at hun har hvalpe derhjemme - eller hun skal hjem og føde.  Jeg håber virkelig, hun snart kommer ind i en normal gænge og at hun får lov til at være tante for Divas hvalpe.  Det vil nok hjælpe lidt på hendes humør.  Men nu er halen ihvertfald kommet op over ryggen igen.  Hjemkomsten gik også fint.  Diva var glad for at se hende.

24. -25. maj - Donnas fødsel - ingen hvalpe

Ved 22-tiden fødte Donna en enkelt hanhvalp, der desværre havde ganespalte og ikke kunne sutte.  Vi regnede bestemt med, at der var en til, så da der ikke rigtig skete noget, tog vi til dyreklinikken for et tjek.  Dyrlægen røntgenfotograferede og undersøgte Donna, men der var kun den ene hvalp, som dyrlægen tog sig af.  Vi fik ham ikke med hjem. 

Donna havde ihærdigt forsøgt at få hvalpen til at die, men efterhånden opgav hun også og interesserede sig slet ikke for ham, da vi tog hjem.

Men hun er ked af det.  Hele natten lå hun i arm hos mig i sengen, mens hun hyperventilerede, så hele sengen rystede.  Nu skal vi finde en måde at adsprede hende på.  Måske tager jeg på camping med hende, mens Henrik passer Diva og hendes børn. 

23. maj - Efter luftetur

Da Donna og Diva kom hjem fra luftetur i dag stilede de i forstuen direkte mod hver sin dør.  De har nu helt accepteret, hvor de hører til.

22. maj - Donnas temperatur

Vi tager nu temperatur på Donna morgen og aften.  Når den falder til under 37 grader er der mindre end et døgn til fødsel.  Den er for nedadgående, men det går endnu lidt langsomt.  Iflg. beregningerne skulle hun nedkomme den 27. maj.  Hun er begyndt at bide uld af brystet og hun har "gravet" i sin fødekasse, så tæppet lå helt "hulter til bulter".  Hun ved godt selv, tiden nærmer sig. 

21. maj - Diva kommer på visit i køkkenet

Både Donna og Diva smutter ind i køkkenafdelingen sammen og der er ingen sure miner.  Donna liver helt op, når hun får besøg af Diva.  Når Donnas hvalpe kommer, er der en anden situation - men det er indtil nu gået forbavsende godt med Diva og hendes hvalpe overfor Donna.

20. maj - Diva ikke så træt mere

Diva virker nu mere glad og ikke så træt.  Hun har fået energi til at holde halen op over ryggen og det fungerer rigtig godt med leg i haven.  Donna har forstået, at hun ikke er velkommen ved Divas indgang til havestuen - og det respekterer hun.

19. maj - Donna er "mor-syg"

Donna er en rigtig lille "mor-hund".  Hun savner at kunne trisse i hælene på mig i løbet af dagen.   Jeg får en velkomst, som om jeg har været væk i 14 dage, hver gang, jeg kommer tilbage til hendes køkkenregion, når jeg har været på visit hos Diva.  Det er lidt synd for hende - til gengæld går vi flere små ture.

18. maj - Donna

Her i al denne hvalpesnak må vi ikke glemme Donna.  Hun tuller lige så stille rundt, og jeg har mærket de små pus har sparket.  Hun har været inde og kigge til hvalpene, mens Diva var ude, og hun stod bare lige så stille og kiggede og gik så igen.

Donna har fået lov til at rende lidt rundt inde i stuen, hvor Diva har sin fødekasse.  Så længe, hun ikke kommer for tæt på, er det OK.  Ellers brummer Diva advarende, og Donna fortrækker.  Jeg glæder mig til, at Donna får sin egen lille familie at passe.  Hun går så rastløs rundt.  Nu er der max. 10 dage til.

17. maj - God appetit

Diva grovæder.  Det skal hun også, når hun skal producere mælk til sine hvalpe - og vandskålen fyldes op flere gange om dagen.  Det betyder så også, at Diva ikke kan holde sig så længe om morgenen, så familien er begyndt at stå lidt tidligere op.

16. maj - Gåture og leg i haven

Vi går fast en lille tur med begge tøserne i snor, nu da Diva godt vil forlade hvalpene i lidt længere tid.  Donna er helt ellevild i starten af turen.  Hun savner Diva meget i løbet af dagen og nyder, at de er sammen.

Derefter går vi i haven og leger med dem der.  Diva elsker stadig sin frisbee og Donna sin lille pibebold. 
Da de har ejerfornemmelser for hver sit stykke legetøj, kommer de ikke op og toppes om det og får masser af motion, når de stæser rundt i haven.

Vi skal stadig begge være til stede - og vi skal ikke trække den for længe.  Men det fungerer rigtig godt.

15. maj - Besøg af Rikke

I dag fik vi besøg af Kisu's "mor" Rikke.  Diva var HELT ekstatisk.  Hun SPRANG op ad Rikke, som vi aldrig har set hende før.  Der var virkelig gensynsglæde (hun har sikkert også duftet dejligt af Kisu).  Nu er det spændende, hvordan Kisu reagerer, når Rikke kommer hjem med "Diva-duft".

14. maj - Diva bevogter sin indgang

Donna og Diva kan godt lege sammen i haven, men Diva er stresset ved udsigten til at Donna skulle komme mellem hende og hvalpene, så lige nu er det os, der leger med hundene i haven - skiftevis.

12. maj - Donna og Diva

Vi har delt huset helt op, så de har hver deres halvdel. Så tørner de ikke sammen indendørs.

Når vi er to om det og sørger for, at de kommer ind igen af hver sin havedør, går det fint med at lege sammen i haven, men vi skal være klar til at distrahere dem hvis Diva synes, Donna kommer for nær.

Donna er blevet så glad for "sin" fødekasse i køkkenet, at hun nu konsekvent sover i den - også når hun hviler sig i løbet af dagen - det er helt perfekt.

11. maj, eftermiddag - Diva føder

Diva har født 4 hvalpe.
Der er lavet specielle sider under "Kuld B", hvor hvalpenes data, dagbog og billeder bliver opdateret.

11. maj, nat - Opblokning

Diva og jeg forsøgte at sove, men hun tonsede rundt under min seng, lagde forbenene op i sengen til mig og peb, så det meste af natten har jeg vist tilbragt på gulvet i færd med at nusse hund.

10. maj - Diva er meget urolig

Diva forsøger ihærdigt at grave sin hule under Henriks seng fri, så hun kan føde der.  Men den er fyldt ud med hynder, så nu skraber hun i hvalpekassen i stedet.  Det ser ud til, at hun har accepteret den som fødested.

9. maj - Motion

Vi går nogle små, stille ture i roligt tempo.  Hundene skal jo ikke snydes for at "læse dagens avis".

Til gengæld sørger de selv for motion, når de jagter duerne i haven.

8. maj - Ingen orm

Donna og Diva er blevet undersøgt for orm. 
Der var heldigvis ingen, så de slipper for ormekur.  Vores dyrlæge vil nemlig kun give ormekur (behandling) hvis der er konstateret orm. 
Ormene bliver resistente over for midlerne, når de bruges forebyggende.

7. maj - Donna og fødekassen

Her til aften lagde Donna sig til at sove i fødekassen.  Nu skal vi lige beslutte, om Diva skal flyttes med sine hvalpe, når Donna skal til, eller Diva skal føde i den anden kasse.  Vi ser tiden lidt an - måske bestemmer Diva selv.

7. maj - Hvalpekasse nr. 2

Nu er også den anden hvalpekasse på plads.

Diva graver sig stadig ind under Henriks seng om natten og graver i tæpperne samtidig med at hun udstøder lyde.  Henrik var næsten sikker på, at hun skulle føde i nat.  Men det er altså alt for tidligt - hun øver sig nok bare.

Når Divas temperatur er faldet til under 37 grader - og bliver der - er der et døgn til fødsel - og så langt er vi ikke endnu.

6. maj - Leverpostej

Diva havde ingen morgenappetit, så til Donnas store frustration fik Diva nogle stykker leverpostej oveni tørkosten  -  Det fik Donna selvfølgelig også, selv om hun havde spist op.

5. maj - Fosterbevægelser

Det er nu tydeligt at mærke de små hvalpe sparker, når Diva ligger afslappet.  Når hun står op, er det som sommerfuglevinger i maven.  Hun står lige så stille - rigtig længe - og lader mig føle.  Der er faldet megen ro over Diva.

4. maj - Diva fælder

Diva er begyndt at fælde - præcis 7 måneder efter sidste gang, men lidt tidligt, synes jeg, i forhold til hvalpefødslen.  Hun skulle gerne være i fuld pels, når de små kommer, så hun kan holde dem varme.  Men hun har da heldigvis nok pels at tage af.

3. maj - Hyggetræning i ro og mag

Vi tager stadig med til hundetræning torsdag formiddag.  Det vigtigste her og nu er at tøserne får lov til at hygge sig med de andre hunde på holdet.  Vi lægger stor vægt på det sociale og så bliver der puttet lidt lydighed ind i starten - men meget afslappet.

Mælkebøtterne blomstrede - og der var mange af dem, så alle hundene fik gule pollen-"sokker" på.  

Min ellers så lydige Donna ville ikke med hjem, for nu havde hun det lige så sjovt.  Hverken lokken eller godbidder kunne få hende uden for lågen, så jeg måtte trække hende udenfor - og hvad gjorde hun så?  Hun så lige sit snit til at kravle ind under lågen og slutte sig til de andre igen.  Så er det rart, at hunden ikke vejer mere, and at man kan hente den og bære den ud i bilen.

1. maj - Fødekassen

Så er fødekassen sat op og gjort klar.  Divas tæppe er lagt derind og vi har leget lidt med at servere guffer, når hun er på sit tæppe.  Det har fungeret godt, så hun skal nok vænne sig til kassen.  Det ville jo være ideelt, hvis hun foretrak at sove der, men så heldige er vi nok  ikke.

Diva ser stadig ud, som om hun ikke fatter, hvad det er, der har ramt hende - men det er jo også første gang, hun skal have hvalpe.

24. april - Diva

Diva er blevet lidt mere sat.  Hun hviler sig meget og halser ikke mere af sted forrest, når vi er ude og gå tur - men er altid oplagt til leg.

Hun er ved at lede efter et egnet sted at føde.
Hun har forsøgt at grave sig ned under udhuset, hvilket vi bestemt ikke synes er en god idé.
Hun har vist også fået en idé om, at hun kunne føde under Henriks seng.  Hun smider sit lille tæppe lige udenfor og krammer det sammen, så det lukker for indgangen (samme sted som Donna prøvede sidste år) - men det går heller ikke. 
Hvalpekassen bliver sat op snarest, så hun har et andet sted at gøre klar, og så hun kan blive fortrolig med den.

22. april - Japper-tur

Vi var på en lille, hyggelig japper-tur ved Karise.  Selv om både Diva og Donna er blevet parret, var de - specielt Donna - meget tiltrækkende for turens enlige han, Pauli, der havde meget svært ved at lade tøserne være i fred, selv om de sagde fra.
 
Donna kom i løb for 6 uger siden og vi har været til træning de sidste 14 dage, uden at hanhundene har været interesseret.  Det var lidt synd også for Pauli, der måtte i snor.

Men ellers som sædvanlig en god tur, hvor vi fik kigget og snakket hunde i lange baner.

21. april - Hunde i sengen

Jeg ved ikke, hvordan det går til.  Hundene lægger sig til at sove i sofagruppen i campingvognen - og hver morgen vågner jeg med 2 hunde i sengen.  Jeg ved ikke, hvornår de kommer.  Men på et eller andet tidspunkt lægger de sig lige så stille i forlængelse af hinanden helt ude ved kanten.  Jeg mærker dem overhovedet ikke, før jeg får mine morgen-"nøs".  Vi gnider næser.

20. april - Diva trådt over tæerne

Henrik kom til at træde Diva over tæerne.  Hun hylede op og Henrik flyttede sig lynhurtigt - men hele vejen ned til stranden gik Diva og brummede ad Donna.  Hun troede helt sikkert, at det var hendes skyld.

19. april - Camping

Vejret blev pludselig varmt og solrigt, så vi benyttede lejligheden til at holde en forskudt week-end på camping fra torsdag til lørdag.

Hundene nyder også at være med.  Der er lidt flere gåture og noget mere fremmed kontakt end derhjemme - de elsker at blive nusset og forkælet med guffer. 

Desværre kunne vi ikke lade dem løbe løs i området før klitområdet, da der var hugorme - og en hund fra pladsen var blevet bidt.  Så det blev luftetur i kort snor.

18. april - Diva dominerer

Diva har i snart lang tid virket meget dominerende i forhold til Donna.  Hun lægger ustandseligt sit hoved over Donnas nakke, som tegn på undertrykkelse - og Donna accepterer det åbenbart - hun finder sig ihvertfald i det uden protester.

17. april - Fostrenes udvikling

Jeg har sat et nyt faneblad ind under "Planlagte kuld", der hedder "Fostrenes udvikling".

Jeg synes, det er spændende at se, hvornår de forskellige ting sker.

Hvis de er drægtige, er
Diva nu 36 dage henne og Donna 24 dage.

Og nej, jeg er ikke rutineret nok til at kunne tælle, hvor mange, der er. 

Lige som sidst vil vi ikke have vore hunde scannet.  Jeg synes, det er synd at udsætte hundene for dette stress-moment - og resultatet er meget usikkert.  Man kan ikke sige, hvor mange hvalpe der er, men kun med sikkerhed sige at hun er drægtig - og det ved vi jo godt nu - ihvertfald for Divas vedkommende.  Donnas er stadig noget usikker.  Så vi venter bare og ser tiden an.

Der er endnu et nyt faneblad under "Planlagte kuld" - "Tævens udvikling" for at fortælle lidt om, hvad der sker med tæven under drægtighedsperioden.

16. april - Mål og Vægt

Diva 10,19 kg og 46 cm.
Hun er nu begyndt at tage på og har udvidet sig 2,5 cm.

Donna 6,00 kg og 39 cm.
Hun har taget en anelse på og har udvidet sig en cm.
Mon hun er drægtig?  Eller er det bare fordi jeg har givet lidt ekstra foder?

15. april - På camping

Hundene lader sig rigtigt forkæle på camping.  De får godbidder og bliver nusset hele dagen.  Når Henrik tager sig en "morfar" midt på dagen, bliver han lynhurtigt flankeret af to hunde, der holder ham med selskab.  Hundene virker trætte og sover en del.  Donna synes slet ikke, det er sjovt at gå tur for tiden.  Hun vil bare hurtigst muligt hjem igen - men det er nu ikke noget nyt.  Hun kan bedst lide, at familien er samlet.

13. april - Diva spiser normalt igen

Divas morgenkvalme er nu forsvundet, og hun spiser igen normalt.  Det er ellers nogle små, kærlige tøser, vi er omgivet af for tiden.  Donna vil meget gerne en tur på skødet af mig og blive nusset - og hun prøver ihærdigt at få lov til at ligge i min seng også om aftenen.

12. april - Torsdagstræning

Vejret var skønt - solen skinnede - og vi havde allesammen for meget tøj på.  Vi tog det lidt gelinde med træningen - det er jo et hygge-hold, vi går på.  Men begge tøser tog alle agility-redskaberne for sjov, gik spor og fandt gemte ting til "mor".  De er rigtig dygtige. 

Og så var der tid til en times afslapning foran klubhuset med kaffe/te og kage.

11. april - Agility-træning

Donna var med til agility for første gang i år i koldt og fugtigt vejr.  Hun hyggede sig vældigt sammen med de andre hunde og spurtede banen igennem, som om det var den nemmeste sag af verden.  Selv zig-zag'en havde hun styr på.  Det er utroligt, hvad en lang vinterpause kan gøre. 

Hun bliver selvfølgelig ikke presset til noget.  Hun bestemmer selv tempoet - og hvor meget, hun vil springe.  Men iflg. dyrlægen er det OK.

Donnas brystvorter er blevet noget større og stive, så mon vi kan regne med, at hun også er drægtig?

9. april - Mål og vægt

Diva:  9,68 kg og 43,5 cm.
Vægten er næsten den samme, men hun har udvidet sig med 1½ cm i løbet af ugen.  Det er fuldstændig identisk med Donna sidste år.

Donna:  5,85 kg og 38 cm.
Vægt og mål næsten det samme, men hun er også 10 dage efter Diva.

9. april - Diva har morgenkvalme

Diva plejer at sluge sin mad i løbet af nul komma nul, men de sidste par dage har hun langsomt og møjsommeligt tygget sig igennem måltidet og her til aften stod hun bare og kiggede på sin mad - kiggede op på os - og gik så langsomt i gang.  Efter 7 min. opgav hun at spise mere - og levnede nogle stykker tørkost.  Det er aldrig set før.

Vi har haft hele familien til fødselsdags/påskefrokost og Donna og Diva hyggede sig rigtig meget med alle børnene.

5. april - Skærtorsdag

Helligdag eller ej.  Torsdagsholdet bliver ikke svigtet til træning.  Det var første gang efter parringerne, at vi vovede os til træning, hvor der også var hanhunde.  Vi valgte agility fra i går - og det var vist godt for Speedy var MEGET interesseret i Donna, der dog bed ham af - den ene gang efter den anden - tungnem han - men han lærer det vel.  Diva gik flere gange imellem for at fortælle Speedy, at Donna altså ikke ville have noget med ham at gøre.  Det er rart at se, at vore hunde hjælper hinanden.

31. marts - Campingsæson starter

Campingvogn og fortelt er sat op på vores faste sommerplads i Nykøbing S.  Selv om det er et halvt år siden, vi var her sidst, fører hundene an på den sædvanlige morgentur ned omkring ishuset. 
Det er nogle vanedyr.  Hyggeligt at møde "den faste stok" - både for hunde og mennesker.

28. marts - Spinderok

Jeg er begyndt at spinde min hundeuld - og er blevet så "bidt af det", at jeg er blevet tilbudt en rok, som jeg kan overtage efter påske.  Jeg glæder mig helt vildt.
Flere af mine hunde-bekendtskaber har lovet at samle uld til mig (i stedet for at smide det ud).  Jeg håber på at få rigtig meget.  Øvelse gør jo mester.

27. marts - Vi tæller 63 dage frem - igen

Om alt går vel, vil Donna nedkomme omkring den 26. maj.

Donna vejer nu:  5,9 kg (lidt under normal vægt)
Liv:  38 cm (svært at måle med al den pels)

25. marts - Parring Donna

I dag lykkedes det!  Vi var dårligt kommet inden for havelågen, før Marco hoppede på hende.  Så nu må vi bare håbe, der kommer noget ud af det.  Donna og Marco har det samme søde ansigtsudtryk, så der kan kun komme nogle flotte hvalpe ud af denne samføring.

20-24. marts - Donna besøger Marco

Vi har besøgt Marco flere gange.  Han er en flot han på 7 år, som ikke har "prøvet det " før, så vi var meget spændt på, om han kunne finde ud af det. 

Han er meget glad for Donna, når hun kommer på besøg.  Han kan genkende lyden af Henriks bil, så han står vaks ved havelågen og venter på sin Donna.

De sidste dage har han opvartet hende, når vi har været på besøg, Donna stiller sig op, og kan ikke forstå, at Marco ikke gør noget forsøg på at bestige hende.  De nusser og er glade for hinanden, men der sker ikke rigtig noget. 

17. marts - Vi regner 63 dage frem

Efter vore beregninger, og om alt går vel, vil Diva nedkomme med hvalpe omkring den 16. maj 2012.
Nu er det bare at vente og se.  Det varer en måneds tid, før vi kan måle forskel i vægt og omfang.

Diva vejer nu:  9,52 kg
Liv:  42 cm

16. marts - Diva lærer fra sig

Det ser ud, som om Diva savner sit sædvanlige aften-"put".  I stedet hopper hun på Donna, som om hun vil fortælle hende, hvad det er hun lige har lært.  Donna er helt med på den - hun er nemlig også kommet i løb.  De leger meget sammen og hopper skiftevis på hinanden.  Det kan jeg godt leve med.  Det vigtigste er at tøserne enes og har det sjovt sammen.

14. marts -  Diva parret igen

God gerning kan ikke gøres for tit.
Når vi er et par hundrede meter fra Kisu's hjem, rejser Diva sig op i bilen og sidder og spejder ud til alle sider.  Når vi er ved at parkere, lyder der en hel pibekoncert fra hende - hun skal bare hen til Kisu.  Og selv om Diva er en lille hund, har hun mange kræfter, når hun haler mig hen til Kisu's havelåge.  Det kan simpelthen ikke gå hurtigt nok.

13. marts - Diva parret

Så lykkedes det endelig at få Diva parret.  Det har ikke været så nemt for den blide Kisu at nedlægge den lidt knibske jomfru Diva.

Efter parringen soignerede de sig og gik og smånussede om hinanden.  Det er bare så sødt at se.  Man kan blive helt rørt.

Kisu har været så træt efter dagens anstrengelser, at han sad op og sov, indtil han - i bogstaveligste forstand - faldt om af træthed.

6. - 12. marts - Mange km

Vi har besøgt Kisu rigtig mange gange i denne periode.  63 km hver vej - så det løber op.

Diva vil meget gerne selv bestemme, men tillader dog Kisu at gøre kur - hvis han altså ikke bliver alt for familiær.

De leger sammen, driller hinanden.  Kisu slikker Diva, der virkelig kan lide at blive feteret.  Hun står stille med lukkede øjne og nyder det.

Kisu var i starten den blide gentleman, der forsøgte at gøre Diva tilpas, men efterhånden som dagene gik, blev han mere og mere opsat på at få gennemtrumfet sit forehavende.  Og SÅ blev Diva sat på plads af brummen og lidt smånapperi.  Han trådte i karakter.

5. marts - Vi tjekker status hver dag

På onsdag skal Diva på sin første lille kærlighedstur til Kisu i det nordsjællandske. 

27. februar - Diva er kommet i løb

Så er den helt sikker.  Diva er kommet i løb.  Hun bløder meget, men er rigtig dygtig til at holde sig ren.  Hun går ikke og drypper.  Hun er blevet meget kælen overfor os - kan slet ikke få nok.  Hun borer hovedet ind, når vi er ved at blive trætte - og så får hun en tur til.  Hun er bare så dejlig.