Udstillinger og kritiker

3.3.2018 - Rishøj Idrætscenter, Køge

Foto: Morten Janøe

Klasse:    Åben

Dommer:   Carsten Birk

Udtalelse:
"Gode proportioner, velskåret hoved, gode mørke øjne, velplacerede ører, lige ryg, passende højde på benene, god pels og farve, bevæger sig med god bredde i fronten men kunne udvise mere energi og udstråling."

Rødt bånd:   Excellent
Gult bånd:    3.placering

Vi kom 8:45 og kom i ringen lidt over kl. 12.  Daisy og Duddi var lidt stressede i starten.  Der var mange nye indtryk, men de blev hurtigt fortrolige med omgivelserne og lagde sig ned og kiggede.  Daisy fik hilst overvældende på Nico, som hun forhåbentlig får hvalpe med til efteråret.

Daisy gik fint som hun skulle, men dommeren efterlyste lidt mere gejst.  Det er sjovt som hundene ændrer karakter, når de kommer på udstilling.  Daisy ville ikke vise dommeren sine tænder (det er aldrig sket før).  Dommeren var nu alle tiders.  Han gav sig god tid til hver enkelt hund og fortalte bagefter om sine iagttagelser - super fint.

13.8.2017 - Fuglebjerg

Klasse:      Åben

Dommer:   Wera Hübenthal (Norge)

Udtalelse:
Udmærket type og størrelse udmærket hoved, med meget bra pigment, udmærket hals, bra udviklet krop, normalt vinklet, bevæger sig meget bra, bra pels, men lidt gul i rygpelsen, udmærket temperament...

Excellent (rødt bånd)
1. vinder (rødt bånd)
CK Champion kvalitet (rosa bånd)
2. vinder BTK (blåt bånd) - tabte til den, der blev BIK (bedst i køn)
Reserve CERT (lyseblåt bånd) - Træder kun i kraft hvis CERT'en bliver disket.

Dommeren gav sig også her god tid til at hilse på hundene enkeltvis.  Daisy var meget interesseret.  Det er første gang jeg har set, at dommeren har lagt en skridsikker måtte på bordet - meget betænksomt.
Vi var oprindeligt 7 tæver i åben klasse, men 2 mødte ikke op, da de var disket om lørdagen for at ville bide.
Også Daisy snuste efter guffer i græsset i starten, men kom på bedre tanker og gik rigtig, rigtig fint.  Og hun stod som en drøm.  Dygtig pige.
Efter den sidste runde, hvor vi gik i rækkefølge som nr. fire blev vi vinket frem til en førsteplads og fik CK som den eneste.

Daisy skulle som bedste tæve i åben klasse konkurrere med alle andre tæver med CK.  Dommeren var ikke ødsel med at uddele CK.  Der var kun én udover os, som vi desværre tabte til.  Vinderen gik videre til BIR og BIM.  Vi har aldrig før været så tæt på at komme helt til tops.

 

12.8.2017 - Fuglebjerg

Klasse:     Åben

Dommer:  Rodi Hübenthal (Norge)

Udtalelse:
Enough developed nice type, very nice and feminine head, need a bit more neck, straight topline, chest must developed a bit more, enough angulated, I like her to bet more tight in the front, nice rear step, not in her best coat condition...

Very Good (blåt bånd)
4. vinder (grønt bånd)
- der var kun to excellent så der blev suppleret op med 2 very good (heldigt for mig)

17.9.2016 - Ballerup (international udstilling)

Klasse:  Junior

Dommer:  Svein Helgesen, Norge

Udtalelse: 
"meget god type, er noget lavstillet, feminint velformet hoved, mørke øjne, fin pigmentering, god hals, velkroppet for alderen, meget god haleansætning og føring, velvinklet, er ikke i pels på dagen, gode bevægelser kunne have mere stabilitet."

Very Good (blåt bånd)
3. vinder (gult bånd)

Der var 6 juniortæver, hvoraf kun én fik excellent ("hård" dommer).  
Derfor blev der placeret "very good'ere" på 2.- 4. pladsen.

Daisy var ikke den eneste, der havde besluttet at smide hele hvalpepelsen lige før udstillingen, og det kan være årsag til de lidt dårligere karakterer.  Det er jo en skønheds-konkurrence.

Jeg havde taget for gode guffer med (pølse), så Daisy havde meget svært ved at blive på jorden - hun dansede af utålmodighed.  
For fremtiden bløde hvalpe-træningsguffer!!! 

Dommeren gav os god tid til at komme på plads på bordet, hvor han betragtede på afstand.  Venlig, effektiv men tavs dommer.

Fin kritik!  Pelsen kunne vi ikke gøre noget ved - og den mindre stabilitet skyldtes garanteret gufferne.  Hun gik pænt - uden at se op på mig hele tiden - rigtig godt.  Hun er en dygtig pige, der forstår at slappe af, når hun kan - og er straks parat, når der skal "arbejdes".

7.8.2016 - Fuglebjerg

Klasse:  Junior

Dommer:  Maja Korosec, Kroatien

Udtalelse:
"nice feminine young bitch, excellent head and expression, nice dark eyes, good body proportions, excellent coat, good tail set and carriage, well angulated, moves nicely, good temperament"

Excellent (rødt bånd)
Ingen placering (nr. 5)

Der var 5 junior-tæver, der fik excellent.  I kritikken står der her, at hun er en ung tæve. Den ældste var fra april 2015, hvor Daisy er fra oktober.

Kritikken er lige som i går fantastisk flot og vi er super-glade.

Der var 27 japanske spidser tilmeldt om søndagen.

6.8.2016 - Fuglebjerg

Klasse:  Junior

Dommer:  Darko Korosec, Kroatien

Udtalelse:
"typical head, excellent expression, excellent outline, correctly build body and legs, typical movements, excellent coat"

Excellent (rødt bånd)
Ingen placering (nr. 5)

Der var 6 junior-tæver, der alle fik excellent, så konkurrencen var hård.
Daisy blev først placeret som nr. 4, men dommeren rettede til nr. 5.  Hun har kun været junior i 14 dage, så det var rigtig flot klaret af så ung en hund i klassen. Rækkefølgen af placeringerne fulgte slavisk tævernes alder med den ældste som den bedste.
Hun klarede det hele med ophøjet ro, slappede af og sov i pauserne, og var straks klar, når hun skulle i ringen.  Hun var SÅ dygtig.

Med en excellent er Daisy blevet avlsgodkendt.

Fuglebjerg er en week-end-udstilling, hvor vi kom med campingvognen fredag middag og kørte hjem søndag aften.  Det er den hyggeligste udstilling at deltage i.  Vi griller sammen fredag og lørdag aften, og vi har fælles morgenbord lørdag og søndag.  Det er utroligt hyggeligt.  Der var 29 japanske spidser tilmeldt denne lørdag.

 

30.4.2016 - Roskilde (DKK - international udstilling)

Klasse: Hvalp

Dommer: Harri Lehkonen, Finland

Udtalelse:
"correct proportions, beautiful feminine head and expression, exc dark eyes, correct pigmentation, balanced angulation, a bit too curled tail, still puppy coat, exc temperament and sound movement, need time to mature."

"L" lovende (lyseblåt bånd)
(Ingen placering, da hun ikke fik "SL")

Med den flotte kritik havde vi forventet et "SL" (særdeles lovende), som Daisy fik som baby.  (Vi har aldrig fået kun lovende på hverken Donna eller Diva).  Dommeren gjorde på en eller anden måde hundene utrygge.  Flere tabte halen - og det gjorde Daisy også lige i starten (aldrig set før).  Dommeren kom stikkende med et pibedyr (i tide og utide), som han registrerede hundens reaktion på.  Daisy fulgte den med øjnene og ville gerne have fat i den - og det har hun fået excellent for (sound movement).
Udover den lidt for hårdt oprullede hale var der intet negativt i kritiken.  Man må jo forvente, at en hvalp har hvalpepels, når den er lige godt 6 mdr. - og selvfølgelig behøver den tid til at vokse sig moden.  Der står ikke noget om manglende ringtræning eller andet, der kunne retfærdiggøre en dårligere "karakter".

Dommeren var hård i sin bedømmelse.  Der var 5 tævehvalpe, hvoraf kun én fik SL, 3 fik L og én ML (mindre lovende). (En tævehvalp, der fik L om lørdagen fik SL om søndagen hos en anden dommer).  Vi var kun tilmeldt om lørdagen, da Daisy ikke skulle forsømme sin hvalpetræning om søndagen.

Nå, jeg kan genkende min dejlige Daisy i kritikken og det er det vigtigste.  Også at dommeren var glad for hendes temperament.

Uanset hvilken karakter, vi havde fået var vi ikke blevet placeret, så vi ville ikke være gået videre til store ring, fordi Chezzy's vandt det hele både lørdag og søndag.  (Chezzy's er den svenske kennel, som Divas far kommer fra).

5.3.2016 - Hårlev-hallen

Klasse:  Baby

Dommer:  Elizabeth Gonzalez, Gibraltar

Udtalelse: 
"Lovely type, good body, excellent topline and tail set, quality double coat, correct feet, lovely expression, good angulation front and rear, good movement, excellent temperament."

"SL" særdeles lovende (lyserødt bånd)
2. vinder (blåt bånd)

Dommeren var meget omhyggelig.  Hun vurderede kun 10-12 hunde i timen og brugte meget tid på bordet.  Hun var meget begejstret for Daisy og sagde bagefter til mig, at hun var MEGET LOVENDE.

Daisy gik så fint og stod så flot lige til den sidste omgang, hvor hun fjantede med snoren og bed i den.  Jeg tror, det kostede os 1. pladsen, for kritiken for nr 1 og nr 2 var næsten identiske.  Stort til lykke til Lisbeth og Luna, der rendte med 1. pladsen🙂

Vi ankom kl. 9 og bedømmelsen af de japanske spidser startede først mellem 13 og 13:30.  Selv om Daisy havde taget sig en lur undervejs i buret, var hun blevet træt af de mange indtryk.  Hun gik perfekt, da vi prøvede banen inden kl. 10, men begyndte at fjante, da det var vores tur.  En tidligere hund havde tisset på tæppet lige foran dommeren, og det syntes Daisy var så spændende at snuse til, at hun mistede lidt af koncentrationen, og skulle lokkes videre.  Desværre var jeg på det tidspunkt ikke klar over, hvad der var galt - ellers havde jeg måske kunnet imødegå det.

Det var en lang dag for Daisy, men hun klarede det fantastisk flot.  Hun var meget beklemt ved situationen, da vi startede.  Der var mange hunde, der gøede.  Det var et ukendt sted med mange mennesker.  Men hun faldt temmelig hurtigt til ro på min arm og slappede derefter fuldstændig af i sit bur.