Dagbog 2011

25. december - E-cigaret

Henrik fik en e-cigaret i julegave - og lige siden har Diva været smask-forvirret.  Før i tiden var en cigaret tegn til, at de skulle ud i haven og lege.  Nu sidder han og "ryger" ved PC'en.  Diva kan altså ikke se nogen forskel, så hun hopper og danser og gør voldsomt i forventningens glæde.  Det ender nok med, at Henrik må gå udenfor og dampe på sin e-cigaret.

24. december - Juleaften

Vi holdt jul hos datter og svigersøn.  Vi var syv voksne, to teenagere, et barn, tre hunde og to katte.  Det gik bare fantastisk godt.

3. december - Juleudstilling i Nyborg

Vi var tidligt oppe og kørte kl. 7:30 med kurs mod Nyborg i kraftig blæst fra syd.  Vi var bange for, at broen skulle blive lukket.  Men vi var heldige og sneg os over broen for halv kraft.

Vi var i rigtig god tid, da vi først skulle bedømmes ved 12:30-tiden.  Det blev så en time senere, da dommeren var meget omhyggelig.  Der var lavet 4 ringe, for at vi hurtigt kunne blive klar til spisning, så der var ikke så meget plads udenom.  Derfor kom ALLE i rigtig god tid for at få en god plads.  Vi fandt hurtigt frem til Jan og Lene, som vi som sædvanlig hyggede os godt med, samtidig med at vi fik hilst på alle de andre, vi kender.

Diva blev hurtigt stresset af den fortættede stemning, så hun blev puttet i buret, hvor hun slappede af, mens vi ventede.  Indimellem kom de ud og gå, men det regnede, så det var ikke det mest spændende.
 
Da Diva startede i ringen gik det helt fint, men da hun havde fået CK skulle hun jo ind igen.  Henrik måtte holde dampen oppe med mange ekstra guffer. 

Donna havde plads lige efter Diva.  Det er en god løsning, for så er der en chance for, at Donna gider gå i ringen.  Hun gik helt pænt, men padlede lidt med forbenene.  Hvis gufferne er for gode, bliver hun så ivrig, at hun padler.  Er gufferne ikke gode nok, gider hun ikke gå.  Det er lidt af en balancegang - lige som tempoet.  Men vi lærer det nok en gang.

Dommeren har selv kennel med de store Siberian Husky og Alaskan Malamute.  Måske derfor syntes han, at Donna var meget lille og Diva af normalstørrelse.  Han målte halerne på alle hundene ved at trække den ned mod jorden og se forholdet til benene.  Det har vi ikke været ude for før.

Maria og Rasmus kom med Balou.  Han er bare blevet så flot og fik selvfølgelig "særdeles lovende" - og en fin 4. plads blandt de 8 hanhvalpe.  Det var rigtig godt!!!  Maria gik med ham, og der var lidt nerver på, mens Rasmus gemte sig bag ved os, så Balou ikke lige pludselig ville over til "far".  Også her var dommeren meget hjælpsom og bad Maria gå en ekstra tur med "guf-hånden" på ryggen, så Balou ikke var så fokuseret på guffen, men mere på Maria - og så gik det bedre.

 - Og Maria kom med kage.  Det blev virkelig påskønnet af de omkringsiddende.  Specielt da ingen andre havde medbragt kage, blev der senere pralet af, at én af "Donnas hvalpe" havde haft kage med.  Tak for det Maria.

Der var fællesspisning ved 14-tiden.  Maden var fin og der var stort lotteri.  Men - det var meget hyggeligere før, da "japperne" sad samlet og selv havde små gaver med til deres eget lotteri.

1. december - Store badedag

Det undrer mig hver gang, at det er så svært at få hundenes pels helt gennemvædet.  Jeg pøser vand på i store mængder, mens jeg roder op i pelsen.  Alligevel sker det, når jeg skal sæbe dem ind, at der er helt tørre partier, som så lige skal have noget vand.
De tager det rimeligt pænt.  Donna går dog stadig til angreb på hårtørreren, mens Diva bare finder sig i det hele.

13. november - Kølig camping

Vi har haft den første nattefrost og det er helt fint.  Så kan vi gå ture i området lige omkring campingpladsen, hvor der ellers er noget vådt og blødt at gå.  Nu var det hele lidt frosset og hårdt, så vi kunne nyde en rask gåtur langs kanalerne.  Hundene elsker at snuse rundt mellem alle de visne, nedfaldne blade.

22. oktober - Hurra Malle er kommet

På campingpladsen kom westien og legekammeraten Malle i dag.  Der var stor gensynsglæde mellem ham og Donna.  De har leget fantastisk godt sammen de sidste to vintre.  Sidste år kom Diva til og det går også rigtig fint med de tre sammen. 
Der er ikke så mange på camping, når vintersæsonen starter i oktober måned - og det nyder hundene rigtig godt af.  De får lov til at løbe frit omkring, mens deres mennesker står og snakker - og de nyder det!!!
Det er altså også en nem race.  Donna holder sig hele tiden lige i nærheden - afbrudt af nogle tagfatlege rundt om campingvognene.  Diva kan godt gå lidt længere væk, men aldrig mere end 10-20 meter - og hun kommer med det samme, når vi kalder hende til os.  Ja så er det en fornøjelse at have hund!

15. oktober - Efterårsferie, Lærke med på camping

Vi gik en lang tur med hundene og fandt en ny sti, som er anlagt helt ned til Arresø.  Den er lagt på pæle ud i det sumpede område med siv, der ligger som en bred omkransning af søen.  Den endte i en platform ude i søen, hvor man kunne kigge efter fugle.  En rigtig god og spændende tur.
Gangbroen var smal og vi mødte mange hunde i alle størrelser.  Hvor er det rart, at langt de fleste hunde bare lige hilser på hinanden - og det var så det.  Alle de hunde, vi mødte, var ihvertfald venlige.

2. oktober - Varmt gulv

Vi synes, det er herligt med en ny campingvogn med gulvvarme.  Det synes hundene ikke!  Det er alt for varmt for de kraftigt pelsede dyr.  Heldigvis har de deres kurve ude i forteltet, som specielt Donna er meget glad for - Diva vil hellere ligge helt udenfor på græsset i vores lille indhegning.  Det fungerer fint - så kan de følge med i, hvad der sker omkring dem.
Om aftenen har de fundet ud af at hoppe op i sengene eller sofagruppen.  Og det må de også gerne - jeg har nemlig lagt flies om alle hynderne og som sengetæpper.  Det er nemt at vaske.

1. oktober - Ny campingvogn

Vi har købt en ny campingvogn, som vi har kørt op til Frederiksværk her i week-end'en.  Det har været MEGET varmt at sætte fortelt op.  Henrik gik rundt i shorts og svedte tran.  Men nu står den der - rigtig flot. Vi er selv meget spændte på, hvordan den kommer til at fungere og er selvfølgelig også meget spændt på, hvad hundene siger til det.  De er jo vanedyr.
Det, der bekymrer mig mest er, at der ikke er nogen "hule" under sengene.  Der er lukket helt til.  Så hvor vil hundene lægge sig, når de trænger til at være i fred?

22. september - Donna er højløbsk

Donna dufter SÅ dejligt, synes Amigo - vores genbos lille hvide bomuldshund.  Det er rart at vide, at vi kan bruge ham som "sporhund", når det er Divas tur til at komme i løb.  Hun er så svær at se det på.

Donna er helt oppe og køre.  Og Diva er helt med på den.  Donna forventer, at Diva gør noget ved det.  Hun lægger halen til side og er helt klar til parring og kan tilsyneladende ikke forstå, at Diva ikke kan finde ud af det.

Diva gør sit bedste.  Hun forsøger at bestige Donna og de er faktisk meget kærlige mod hinanden.  Det er rigtig dejligt at se.

4. september - Storebæltsbroen

Donna er rædselsslagen for Storebæltsbroens høje tårne.  Lige så snart, hun ser de første tegn, ryster hun som et espeløv.
 
Nu er vi klar over det, og jeg prøver at aflede opmærksomheden og at holde hende ind til mig i en fast omfavnelse, så hun ikke kan se noget - men denne gang klarede hun det selv ved at kravle helt ind bag min ryg og gemme hovedet der.

Det er simpelthen så synd for hende, men jeg er imponeret over hendes evne til selv at løse problemet.  Hun var meget roligere denne gang.

4. september - Jappertræf i Odense

Vi skulle tidligt op, da vi skulle nå at komme til morgenmad i Odense kl. 10.  Donna og Diva troede, det var løgn, da Henrik trak dem ud af sengen (min) for at gå en luftetur med dem.  Donna kom spurtende tilbage og smed sig op i sengen til mig igen.  De var begge ret trætte efter gåturen i går.

Vi startede hjemmefra kl. 8 om morgenen og var først hjemme igen ved 19-tiden.  Det var første gang Lene og Pia havde arrangeret stort træf og det fungerede perfekt.  Der var 44 hunde tilmeldt og mindst lige så mange mennesker.
Der var mulighed for at prøve agility, ringtræning og rally på schäferhundenes træningsbane, som de havde fået lov til at leje.  Sammen med et klubhus, en overdækket terrasse - og en teltoverdækning i forb. med en lille byge på 5 min. dannede den en god ramme for arrangementet.  Der var morgenbrød, grillen startede op og var klar til det medbragte kød ved frokosttid - og vi sluttede med kaffe og STORE lagkager og dejlige muffin-kager.

Og vejret var bare fantastisk.  Solskin, let overskyet, varmt og tørt - lige med undtagelse af 5 min. hvor vi spiste grillmad.

Vi benyttede lejligheden til at kigge på hanhunde, da Diva gerne skulle parres til foråret.  Der er god tid endnu, men det er nu meget rart at have truffet et valg i god tid.

3. september - Japper-gåtur i Birkerød

Vi var på gåtur med udgangspunkt hos Bengt og Litha.  Det blev en tur på 1 time og 20 min.  Vi holdt flere pauser for at få samling på tropperne.  Turen var kun på de sædvanlige 3 km.  2 af Donnas hvalpe, Kenzo og Balou, deltog også.  Det er dejligt at se dem sammen.  De leger godt sammen.  Der var 16 hunde i alt.  Bagefter var der dømt hygge i Bengt og Lithas store have, hvor hunde i alle aldre løb rundt mellem hinanden og havde det herligt.  Der var mange små hvalpe, der bare løb og legede - de var sikkert meget trætte ved hjemkomsten.

Disse gåture er en rigtig god idé.  Vi lærer hinanden bedre at kende og hygger os også sammen.  Den næste tur bliver i beg. af januar 2012.

23. august - Pels efter fødsel

Af de andre udstillere fik vi at vide, at det tog min. ½ år, før pelsen efter en fødsel var vokset helt ud.  Donna har nu fået en bræmme dækhår fra hovedet og ned over ryggen.  
Hun mangler stadig manke og faner og en flot hale. 
Det er 5½ måned siden, hun fik hvalpe.

12. - 14. august - Dobbelt-udstilling i Fuglebjerg

Vi ankom fredag aften med campingvognen, slog vores udstillingstelt op senere på aftenen og havde fred og ro og god tid, til vi skulle i ringen de næste par dage.  Vi hyggede os med de andre campister og grillede sammen lørdag aften.  Vejret var med os.  Vi fik et par smådryp henad vejen, men det begyndte først rigtigt at regne, da vi havde pakket sammen søndag og skulle til at køre hjem.

Om lørdagen havde vi fuldt hus i og foran vores udstillingstelt.  På et tidspunkt var vi 9 mennesker og 5 hunde samlet.

Donnas hvalp, Kenzo, var også tilmeldt udstillingen.  Han skulle på i den allerførste klasse.  En lidt barsk start for en nybegynder, men Birte og Kenzo klarede det flot - og fik "særdeles lovende".  Kritikken står på Kuld A's side.

Maria og Rasmus kom og kiggede på sammen med den anden af Donnas hvalpe, Balou.  Det virkede, som om de to brødre kunne genkende et eller andet ved hinanden.  De legede ihvertfald rigtig godt sammen.
Balou vejer nu et helt kilo mere end Donna - Han er oppe på 7,3 kg.

De fik også hilst på deres far, da Lene kom med Wonder, så han blev også beundret og nusset.  Hyggelig familie-sammenkomst.

Også Divas kuldsøster Fifi var med til udstilling for første gang.  Efter lidt ringtræning hjemme i haven omkring tørrestativet, må vi sige, at de også klarede det rigtig flot.  Fifi fik very good og er hermed avlsgodkendt.  Hanne har allerede fået anbefalet en flot fyr fra træningen.

Donnas og Divas resultater og kritikker står på deres udstillingssider.  Det var ellers ret nervepirrende, da Donna om lørdagen blev diskvalificeret for ikke at ligne en japansk spids, men en tysk spids!  Det må være en mittel- eller kleinspitz, dommeren har tænkt på.  Men disse racer er meget mere spinkelt bygget end Donna, så vi forstod ikke denne kritik. 
Jeg turde næsten ikke stille op igen om søndagen, hvis hun også blev disket der.  Jeg var bange for min avlsgodkendelse.  Reglerne blev undersøgt - og med de fine kritikker, Donna tidligere har fået, behøvede jeg ikke være bange for det.  Så om søndagen gik vi på den igen med den anden dommer.  Denne gang fik Donna Excellent, champion-kvalitet og blev placeret som nr. 3.  Donna gik bestemt ikke pænt i ringen, men dommeren kunne lide hende!  På andendagen på sådan en udstilling er der tabt mange guffer i græsset - og sådan nogle går Donna ikke frivilligt forbi!  Selv om jeg havde fundet det lækreste kyllingekød frem som lokkemad.

Henrik havde fået placeret vores udstillingstelt så smart, at vi kom til at sidde direkte foran den store ring.  Og da vi havde god tid, sad vi og fik det hele med - begge dage. 

Det var, på trods af 1. dagens problemer, virkelig en god og hyggelig udstilling. 

Vi fik også lige på falderebet hilst på den dejlige svenske laphund, Pelle, som vi ikke har set, siden han gik på hvalpekursus sammen med Donna.  Han var blevet stor og meget flot!  Hans "mor" siger, at de virkelig har fået noget at bestille med denne meget aktive hund.  De havde tre japanske spidser før - og det var meget nemmere!

11. august - Vægte

Diva er nu kommet ned på 9,03 og Donna 6,34, så vore ihærdige anstrengelser har ikke været forgæves.  Diva skal ikke længere ned nu, men Donna må godt tabe et par 100 gram endnu.

25. juli - Tandrensning

Donna er hos dyrlægen i dag for at få renset tænderne for tandsten.  Hun har aldrig haft tandsten, før hun blev drægtig, men al den "baby-mad" i små bidder, som hun bare har kunnet sluge, renser slet ikke tænderne.
Og vi har ikke været opmærksomme på at give hende det grove ved siden af.

Diva har helt rene tænder.  Jo Tholos tørkost i de store bidder er virkelig god.

24. juli - Vægten

Vi kæmper lidt imod overvægt hos Donna.  Vi har nedsat mængden af tørkost og guffer, men hun ligner  en lille pølse for øjeblikket.  Det skyldes til dels, at uldpelsen står lige ud fra kroppen - og at dækhårene endnu ikke er vokset ud.  Så noget af det er synsbedrag.  Hun var kommet op over 6,7 kg, så ½ kg skulle hun meget gerne tabe sig.

Diva var kommt op på 10 kg.  Hun taber sig stille og roligt og er nu nede på 9,1 kg.  Hun skal ikke under 9 kg.  Hun er jo en stor hund af racen.

Det er lidt stressende at have 2 evigt sultne hunde, der hele tiden er oppe på mærkerne.  Vi giver guffer i form af gulerodsbidder (ikke så mange, at pelsen bliver orangefarvet) og agurkebidder.  Dem elsker de.

16. juli - Hjemme igen efter ferie

Vi har været på campingferie i Sverige i strålende solskin og 29 graders varme.  Næsten en tand for varmt for hundene.  Men det gik helt fint alligevel - takket være klima-anlæg i bilen.  Det er første gang, vi har været i Sverige, men det bliver ikke sidste.  Nu har vi jo vaccinationerne i orden, så vi "bare" behøver en ormekur hver gang.

Donnas pels er nu så småt vokset så meget ud, at hun er ved at være til "pænt brug".  Det er det lækreste plys.  Vi skal til udstilling i Fuglebjerg midt i august.  Måske trækker jeg hende, nu får vi se.  Diva skal ihvertfald med.

12. juli - Tæger

Vi er vist blevet specialister i at fjerne tæger oppe i Sverige.  Hundene har virkelig været hårdt angrebet. 

9. juni - Donna er blevet meget mere adræt

Donna, der altid har været så forsigtig med at springe op og ned af møblerne, føler sig nu åbenbart så let til bens, at hun slet ikke tøver med at hoppe op i sengen eller op i sofaen - og i dag op på skødet af mig.  Det kommer helt bag på os.  Hun ser stadig herrens ud med den manglende pels.

Både Donna og Diva er blevet dygtige til at "danse".  Jeg må jo beskæftige dem med noget, når vi får besøg, så de ikke bliver for voldsomme i deres kærtegn.

4. juni - Jappertur

Vi startede og sluttede i Holbæk hos Bodil og Bjarne.  Vi gik en god tur ad den nye del af Fjordstien.  Det var som sædvanlig hyggeligt at møde de andre - og "vores" lille Kenzo var også med.  Det var en lidt lang tur for ham, så han måtte bæres ind imellem.  Da vi sad og hyggede os i haven bagefter, blev Kenzo behørigt beundret og undersøgt.  Lisbeth vurderede ham til at være en rigtig fin hund.  Se, det var jo dejligt at høre. 
Det var en meget varm dag - og der var ikke så meget skygge på Fjordstien.  Af en eller anden årsag (nok fordi vi skulle nyde vores kaffe privat, og dér kunne få vand til hundene) havde INGEN tænkt på at tage vand med til hundene på turen.  Diva blev dårlig på hjemturen.  Hun gik med tungen langt ud af halsen og gispede, og til sidst lagde hun sig bare i skyggen og ville ikke gå mere, så Henrik måtte bære hende et stykke vej, til han kunne komme til at gå ned og sætte hende i vandet i fjorden.  Hun blev hurtigt afkølet og var frisk igen.

24. maj - Cykle med Diva

Det skulle jo lige prøves.  Diva elsker, når der er fart på, og hun er virkelig en god trækhund, når jeg sidder på cyklen.  Men det var jo ikke lige det, der var meningen.  Hun er lidt for urolig endnu.  Hun skal LIGE ind og snuse i rabatten, og LIGE over på den anden side af cyklen.  Heldigvis er det en lille sammenklapper-cykel jeg har, hvor jorden kan nås, selv om jeg sidder på sadlen.  I dag var det mest gående og med fingrene på håndbremsen.

20. maj - Fremmed barnepige

Vi var til konfirmation og havde for første gang fremmed barnepige.  Det gik rigtig godt.

15. maj - På besøg på træningsbanen i Vig

Vi var lige nede og hilse på vore trænere og kigge på træningen.  Udover det hold, vi trænede med sidste år, var der kommet en ekstra mastiff til.  Donna sagde tydeligt fra, da 2 mastiffer og en berner sennen-hund kom farende hen imod hende og ville lege.  Diva blev for en gangs skyld bange og gemte sig bag os.  Her kan man se udviklingen hos Donna.  For et år siden havde hun ikke magtet at sige fra, da havde hun nok smidt sig på ryggen og håbet på, at de store hunde gik igen.  Jeg tror virkelig, det har været gavnligt for hende at få hvalpe. 

13. maj - På camping igen

DonDi nød rigtigt at kunne fræse rundt i de stejle klitbakker.  Der var fuld fart over feltet.  De må ikke færdes på stranden uden snor, men i klitområdet lige før, er det nu almindeligt, at folk lufter hundene uden snor, når de er alene i området - eller lige har hilst på andre hundegæster.  Det fungerer rigtig godt.

10. maj - Normal gænge igen

Donna er kommet tilbage til sit normale "jeg".  Hun nyder selv at kunne bestemme, hvor hun vil sove og hun taber sig stille og roligt, så hun i dag er nede på samme vægt, som da hun blev parret.  Hun kan godt tåle at tabe lidt mere, men det kommer nok ganske automatisk, da jeg har sat fodermængden ned.

Diva er også på vej nedad vægtmæssigt.  Nu får de kun 2 måltider om dagen i stedet for 3 - lige som dengang, der ikke var noget, der hed hvalpe.

Og jeg nyder at alle døre igen er åbne og at Diva også kommer ind til mig om morgenen, så vi lige får ½ times hygge i sengen.  Jo alt er nu ved at være ved det gamle.

9. maj - Jagtinstinkt?

Det kan godt være, at der i racebeskrivelsen står, at jagtinstinktet er nedtonet til det minimale - men Diva er også her atypisk.  Hun er begyndt at jagte småfugle som en anden kat - og kan også fange dem.  Men hun ved ikke rigtig, hvad hun så skal gøre med den.

Der er ellers ved at falde rigtig ro over lejren nu.

8. maj - aften.  Donna leder efter sine hvalpe

Her til aften går Donna rundt i huset og piber.  Hun blev lukket ud og har nu gennemsnust hele terrassen for små hvalpepoter.  Det er nok pga mælkespænding, fordi hun plejer at give et lille bitte aftensmåltid, at hun nu kommer i tanker om - og savner sine børn.  Det går forhåbentligt snart over.  Hun har ellers hele dagen gået rundt og slappet af.

8. maj - Alle hvalpe er flyttet hjemmefra

Vi har travlt med at fjerne hvalpekasse, gitre i køkkenet og på terrassen, så der ikke er mere, der minder om hvalpe. 

Jeg synes, det har været hårdt at skille sig af med dem, selv om vi ved, at de ikke kunne finde bedre adoptionsforældre, end dem, de er havnet hos.

Det har været en fantastisk oplevelse at følge hvalpene hele vejen fra de ca. 200 gram til knapt 3 kg.  Også samværet mellem mor Donna og børnene har været meget lærerigt.  Vi har fået en meget større forståelse for de små hvalpe.

Vi gør det helt sikkert igen.

3. maj - Donna jaloux på sine børn

Når jeg sidder på gulvet og nusser hvalpe, kommer Donna og gør diskret opmærksom på sin eksistens.  Hun "kravler" op ad mig lige som hvalpene for også at blive nusset.  Og det bliver hun selvfølgelig.

2. maj - Pas på vægten

Donna har nu i lang tid sneget sig til at snuppe noget af hvalpenes mad, når de har forladt madskålene og Diva har nydt godt af lidt ekstra opmærksomhed - også i form af godbidder, da hun, pga sit temperament, er kørt lidt ud på et sidespor aht hvalpenes sikkerhed.
Men allerede på fredag bliver den første hvalp afhentet og så skal der "nye boller på suppen".  Donna og Diva har i hele denne periode fået 3 måltider mad om dagen mod de sædvanlige 2 (for Divas vedkommende den sædvanlige dagsmængde - Donna 6 gange så meget!)  Donna er gradvist blevet trappet ned.  Nu ville det pynte på begge hunde, at de tabte ½ kg - og at de fik noget mere pels.  Denne fældning overgår alt, hvad vi tidligere har set!  Diva fælder hvalpepelsen, der er mere usammenhængende and Donnas var - og Donna fælder efter fødslen.

Vi håber at kunne deltage i SPK-udstilling midt i august med begge hunde - og måske kommer hvalpene også med?

28. april - Hos dyrlægen med hele banden

Donna og Diva blev vaccineret og alt så godt ud - undtagen Donnas tænder.  Hun havde udviklet ret så meget tandsten, som hun skal ind og have renset af, når vi er ude over alt det her hvalpehalløj.

Jeg tror, problemet er opstået, fordi jeg, som "bøgerne siger", har fodret Donna med Starter i de små bidder i stedet for som sædvanlig med Tholos store tørkost-stykker.  Hendes tænder har slet ikke været rigtigt på arbejde siden januar måned.  Det husker jeg til næste gang!

23. april - Næser og "husmoderpligter"

Nu kan det ses på Divas næse, at vi har fået sommertid.  Den er blevet flot sort igen.

Donna er mere optaget af rengøring end madlavning.  Hendes hjem (hvalpekassen) bliver stadig holdt pinlig ren - men det med at amme gør hun kun, når hun synes, det er absolut nødvendigt.  Men hvalpene lider nu ingen nød.

16. april - Jappertur

Diva og jeg var på "japper-tur" i Frederikssund.  Endnu engang en hyggelig tur med hundene, hvor Fifi var med for første gang.  De to tæver skal lige se hinanden lidt an og markere sig lidt, før de igen er gode venner.  Søskende-genkendelse er der ikke noget af. 
En god, lille tur ved Kalvø - rundt langs vandet - og en lille afstikker til havnen.  Vejret var noget fugtigt.  Det regnede, da vi ankom, men det holdt tørt på vores vandring, og mens vi drak kaffe, så det var helt fint. 
Henrik fik fornøjelsen af at være "barnepige" hjemme hos Donna.

12. april - Ingen videoer

Vi har taget en del videofilm af hvalpene, men de kan desværre ikke vises på denne hjemmeside, da det program, der skal overføre og behandle filmene, ikke er sikkert. 

11. april - Frisbee

Diva er ved at blive specialist i at fange en frisbee i luften.

5. april - Diva passer også på

Hvis der lyder piben fra hvalpekassen, kommer nu også Diva farende for at se, hvad der er galt.

Diva har gået sammen med hvalpene ude på gulvet.  Det gik også fint.  Nu skal vi bare passe på, at Diva ikke får ejerfornemmelser overfor hvalpene.

2. april - Åbnet for Diva

Vi har nu åbent ind til hvalpene, så Diva kan kigge ind til dem.  Der er ingen tvivl om, at det er Donnas hvalpe og at det er hende, der bestemmer.  Hvis Diva kommer for tæt på, går Donna imellem, og det respekterer Diva.
Vi har dog kun åbent, når vi kan se, hvad der sker.  Der er jo ingen grund til at udfordre skæbnen.  Men det går meget fredeligt til.  Diva er høfligt interesseret i hvalpene og snuser til dem, men forsøger ikke at gå ind i kassen til dem.

30. marts - Tæppefald

Der er sket store sager.  Diva har fået lov til at komme indenfor i Donnas hvalpeindhegning.  Donna skyndte sig dog at lægge sig i sin lille kurv - den skulle Diva ikke lægge beslag på.  Så nu er gardinet (tæpperne) trukket lidt fra, så Diva kan kigge ind til hvalpene - og det har Donna ikke noget imod - heller ikke, hvis hun selv er derinde og ammer.  Men vi holder stadig lukket.

27. marts - Odder-træf

Henrik har været med Diva og Lærke til kenneltræf i Odder.  Det var gået rigtig godt.  Diva fungerede godt socialt både overfor de andre hunde og overfor mennesker.  Lærke fik prøvet ringtræning, og fik nogle gode fif.  Det gik helt fint (hun har jo også "smugtrænet" hos Ulla - men det var med Donna).  Lærke løftede selv Diva op på bordet.  Det var jeg lidt imponeret over.  Diva vejer lige 10 kg og hun skal jo ret højt op.  Ved fællesfotograferingen var Henrik lige gået, så det blev Lærke, der blev foreviget sammen med Diva og alle de andre.  Der var også dog-dancing, som Henrik prøvede at gøre efter med Diva.  Han tror, hun har talent!  Lærke havde haft alle tiders week-end på Saxild Camping sammen med Morfar og en masse hunde.  Jo hun nød det - også kagerne med chokolade-hunde på.

Diva sov hele vejen hjem i bilen og havde vænnet sig til at være "ene"-hund.  Det samme havde Donna herhjemme, så der var igen lige et par kontroverser, inden alt nu igen er i den gamle gænge.  Donna vogter stadig nidkært over sine hvalpe - Diva må ikke engang kunne kigge gennem gitteret - så tæpperne bliver på lidt endnu.

23. marts - De fælder

Både Donna og Diva er begyndt at fælde. 
Det er Divas første rigtige fældning fra hvalpepels, så det bliver spændende at se, hvor meget uld, det giver. 

21. marts -Diva og mælk

Diva har fundet ud af, at Donna har mælk - og er meget interesseret.  Donna er lidt uforstående overfor Divas tilnærmelser, men lægger sig dog fladt på maven, så Diva ikke kan komme til.  Med hensyn til hvalpene siger Donna stærkt fra over for Diva - men ikke med mælken.  Det må hun lære - og vi må holde øje.

19. marts - Halen oppe

Donna har ikke rigitig haft halen oppe efter fødslen.  Jeg troede, det var fordi hun var træt.  Nu tror jeg bare, det er fordi hun keder sig lidt.  Når hun er ude i haven og leger med Diva, sidder halen hvor den skal - hun er glad.

I går havde vi kun lukket til hvalpene, og Donna og Diva kunne gå over hele resten af huset.  Det gav ingen problemer.  Men Diva skal lukkes helt ud af køkkenet, når Donna skal amme, ellers er Donna for focuseret på Diva.  Selv om der er lukket af og hun ikke kan se hende, kan hun jo fornemme, at hun er der.

18. marts - Stadig nattfrost - og nu igen sne

Det er utroligt, det kan blive ved med at være så koldt at gå til hundetræning her midt i marts måned.  Diva er ligeglad og var i går helt overstadig over at komme ud og løbe frit med de andre hunde.  Hun trængte også til lidt ordentlig motion. 

Og Donna nyder også at komme ud i køligheden fra den varme kasse.  Hun klarer ellers det hele flot.  "Starter" tørkost gider hun ikke spise.  Hun roder rundt i det med snuden.  Det ser nærmest ud, som om hun tæller dem.  Men hun spiser dem ikke.  De sidste par dage har jeg moset noget "vådt" hundemad med i skålen og det har hjulpet.  Hun kan nu godt komme op på det dobbelte af sin sædvanlige mængde pr. måltid.  Og hun drikker masser af vand.

17. marts - Der er for varmt

Donna synes, der er for varmt i kassen sammen med hvalpene, så hver gang hun kan se sit snit til det, lægger hun sig ind på det bare gulv under min seng, der er dejligt køligt.  Men hun er altid opmærksom på sine børn og kommer med det samme, når de kalder.  Og hvis de ikke siger noget, skal hun alligevel ind og tjekke en gang imellem.  Ja, hun er en god mor.

16. marts - Donna og Diva

I dag forsøgte vi stille og fredeligt (med Diva i snor) at få Diva ud i køkkenet (p.t. Donnas domæne).  Det gik rigtig godt.  Donna er meget opmærksom, men bliver ikke gal.  Jeg tror også, hun savner den daglige omgang med Diva.  Hun vil f.eks. ikke ud og gå tur, medmindre Diva er med.

Vi havde vores sædvanlige "Mormor/Morfar-dag, da det jo er onsdag.  Donna var ellevild over at modtage besøg og gjorde alt for at få folk helt hen til kassen for at se sine hvalpe.  De måtte godt kigge og også røre, men ikke for meget, for de måtte ikke glemme at nusse hende.  Selv om hun er fuldstændig tryg ved vores børnebørn, lagde hun sig alligevel lige inden for indgangen til kassen - og med hvalpene i den anden ende.  Hun skulle nok passe på sine børn.

13. marts - Vi sover sammen

Vi har hvalpene i køkkenet - og der sover jeg også, ihvertfald så længe hvalpene er så små.  Det er godt nok lidt ubekvemt med en skumgummimadras på gulvet, men Donna kan nemt vække mig, hvis hun trænger til at komme ud.  Om dagen står madrassen op ad havedøren og forhindrer indsyn fra Diva, samtidig med at den skærmer af for solen.  Donna smutter ud mellem madrassen og ruden, så hun, hvis hun har lyst, kan overskue, hvad der sker i haven.

12. marts - Donnas første lille gåtur

Vi har gået en lille tur med Donna og en forlænget tur med Diva.  Donna nød at komme ud og "læse de sidste dages aviser", men ville gerne hurtigt hjem igen for at se til sine hvalpe. 

Allerede i går var Donna ude i haven og lege med Diva.  Det går helt fint, så længe de er i haven - og Donna har godt af at motionere ved tagfat-leg med Diva.  Men de skal lukkes ud - og ind - af hver sin dør og Diva må under ingen omstændigheder komme i nærheden af hvalpene, for så forsvarer vores ellers så tilbageholdende og blide Donna sit afkom på voldsom vis.

Da hundene er totalt adskilt indenfor, har Henrik - til Divas store glæde - sat slisken til vindueskarmen op igen.  Nu kan hun igen ligge i vindueskarmen og holde øje med alt, hvad der sker på vejen.

12. marts -hvalpedagbog på egen side

Under fanebladet "Hvalpe" har jeg sat hvalpedata og fotos.

11. marts - Lægetjek

Henrik har taget 14 dages ferie.  Det er rigtig dejligt, at vi er to om det hele her i starten.

Vi pakkede hvalpene i en klodskasse med en varmedunk og tog af sted til dyrlægen.  Donna blev undersøgt og alt var OK.  Hun fik sin kalkindsprøjtning og antibiotika, fordi hun havde lidt feber (som var meget normalt efter en fødsel).

Hvalpene blev undersøgt og vejet.  Alt var i den skønneste orden.  Donna har fået tre sunde og raske hvalpe, der alle har taget på siden i går.

10. marts - Donna har fået hvalpe

Ved halv seks-tiden bar Henrik Donna ind i fødekassen og kl. 6:45 kom den første hvalp - en stor han på 210 g.  Kl. 7:10 besluttede hun at føde sin 2. hvalp uden for fødekassen på et par kassable hynder.  Det var også en han - på 180 g.  Den tredie hvalp blev født i kassen kl. 8:05.  Han vejede 190 g.

Nu var vi alle kommet ind i en rytme, så nu kunne de bare komme an - men desværre kom der ikke flere.  Så vi har måttet skuffe et par hvalpekøbere.

Vi ville godt have haft en eller to mere, gerne tæver, men det har nok været godt for Donna, at hun ikke her første gang blev kastet ud i en lang og udmattende fødsel.

Donna er en god og omsorgsfuld mor, der passer godt på sine store sønner.

Til sammenligning vejede Donna ved fødslen 136 g, så selv om hannerne normalt er større end tæverne, er der alligevel et pænt spring - men hun var også fra et kuld med fire.

9. marts - Donnas temp.

Temperaturen har svinget lidt.  Her til morgen var hun helt nede på 37,2.  Samme temp. ved middagstid og 37,0 til aften.  Så var vi ret sikre på, at der ville ske noget indenfor et døgn.  Donna ville ikke noget som helst.  Hun skulle ikke have noget at spise,  hun skulle ikke i haven, hun skulle ihvertfald ikke ind i fødekassen - nej hun gemte sig i sin "hule" under Henriks seng ved hovedgærdet.  Her lå hun hele natten og kartede rundt med sit wet-pet tæppe.  Hun byggede rede og lå og gav sig, så Henrik næsten ikke fik lukket et øje.  Så det var måske ikke så dumt et sted alligevel.  Her var hun da under opsyn.  Hun havde udvalgt "hulen" til at føde i - men vi nåede heldigvis at flytte hende inden.

9. marts - Donnas vægt

Vægt:  8,38 kg - stigning på 26%

Donna trisser stille rundt - hviler sig - og spiser ikke ret meget.

8. marts - Fødekassen er vist godkendt

Donna har for første gang selv gået ind i fødekassen og lagt sig i den, da jeg sad i stolen ved siden af.  Så nu er den "prøve-ligget".

8. marts - Der er vist god tid endnu

Donna trisser roligt rundt om dagen, leger lidt med Diva - og hviler sig.  Hun er igen blevet en "støvsuger", der spiser alt, hun kan finde.  De mindste krummer på køkkengulvet bliver fundet, og madskålen bliver slikket for de sidste "duftmolekyler". 

De sidste aftener har hun vandret hvileløst rundt uden at kunne finde ud af, hvor hun vil sove, så hun har lagt sig midt i huset - i forstuen.

Jeg tror, der går noget tid endnu.  Temperaturen er ikke faldet - og selv om jeg ved, hvornår hun er blevet parret, ved jeg jo ikke, hvornår hun har haft ægløsning, der kan være sket både før og efter parring.  De små "spermatosofus'er" kan holde sig i live i en uges tid.  Tæven går drægtig i 63 dage, men da man ikke præcis ved, hvor man skal begynde at tælle fra, kan springet gå fra 59 og helt op til 72 dage fra parring.  Donna er også blevet parret over flere dage, så hvilken dag skal man regne med.  Vi må væbne os med tålmodighed. 
Hvalpene skal nok nå at komme til "deres fødselsdag".🤔

7. marts - Donna i 9. uge - mål og vægt

Vægt:         8,25 kg.  Hun har taget 1600 g på i alt.  (24,1 % stigning)
Livvidde:       51 cm.  Hun har "udvidet" sig med 11 cm.

Donna har sprunget flere måltider over, siden hun blev vejet den 4. marts, så hun har tabt sig lidt.  Jeg har prøvet at friste med flere små lækkerier, men hun er ikke så interesseret - og jeg vil ikke presse hende.

6. marts - Donna

Donna har nu fået hængebug og syner af noget mere over ryggen.  Alligevel synes jeg, hun bærer sin graviditet med ynde.  Når hun spurter gennem haven er det svært at se, at hun er i 9. uge.

5. marts - Donna får taget temperatur

Temperaturen ligger nu mellem 37,8° og 38,0°.  Når den falder til under 37° grader - og bliver der - er der kun et døgn til fødsel.

Donna har slet ikke spist noget i går aftes - og heller ikke her til morgen.

5. marts - Wonder på udstilling

Den vordende far, Wonder, var også på udstilling i Hårlev - og fik et cert.  Vi har jo altid vidst, han var en flot fyr.  Så et stort til lykke fra os.

5. marts - Diva på udstilling

Diva var på udstilling i Hårlev med Henrik, mens jeg gik herhjemme og hyggede mig med Donna.

Diva kom hjem med et meget fint resultat:  "Very Good" med en pil opad.  Dvs hun er også avlsgodkendt efter de nye regler - perfekt!

4. marts - To sure hunde

Jeg er i dag omgivet af to sure hunde.

De plejer at ligge oppe i vindueskarmen, så de kan følge med i, hvad der sker ude på vejen - og derefter løbe ud i haven for at se, hvad der blev af de forbipasserende.

Men  nu, hvor Donna er blevet noget gumpetung, har jeg fjernet slisken op til vinduet.  Hun skulle jo nødig falde ned og slå sig (og hvalpene).

Og da Diva som sagt er nyvasket, har de heller ikke fri adgang til haven, fordi det uheldigvis er sat ind med tøvejr.  Så er haven blevet for våd.  De må vente på at blive luftet i snor.  Donna kunne egentlig godt rende rundt i haven - men det synes hun slet ikke er sjovt, når Diva ikke får lov til at være med.  Det er altså ikke spor morsomt - hverken for dem eller mig.

I morgen får Donna lov til at gå i haven lige så snart, Henrik og Diva er taget af sted - og Diva, når hun om eftermiddagen kommer hjem fra udstilling.  Så må hun godt grise sig til.

Vi håber, dommeren kan lide Diva.  Hun har været til et genopfriskningskursus i ringtræning de sidste 2 onsdage, så vi krydser fingre for et godt resultat.

4. marts - Donna vejet

Donna vejer nu 8,31 kg  og har taget 25% på i vægt.

3. marts - Diva i bad

Diva har været i bad, så hun er klar til udstillingen på lørdag.  Der kommer et billede senere af vores meget våde og dermed tynde hund.

2. marts - Donna klippet

Jeg har i dag klippet noget af Donnas tætte pels i rumpetten, så hun (og jeg) nemmere kan soignere hende.

2. marts - Kennelbesøg

Da vi nu skal have hvalpe, havde jeg anmodet om at få kennelbesøg fra DKK, så jeg kan blive officielt godkendt og få lov til at benytte Dansk Kennel Klubs opdrætteruddannelseslogo. 

Jeg afsluttede uddannelsen i november 2010, hvor jeg ikke syntes, det hastede med et besøg.  Men nu ville jeg gerne have lidt råd og vejledning i forbindelse med indretning af fødekasse, hvalpegård mmm.  Så i dag fik vi kennel-besøg. 

Alt var i den skønneste orden, så det var dejligt.

28. februar - Donna i 8. uge - mål og vægt

Vægt:         7,83 kg.  Hun har taget 1180 g på i alt.  (17,7 % stigning)
Livvidde:       48 cm.  Hun har "udvidet" sig med 8 cm.

Jeg synes egentlig ikke, hun er blevet så forfærdelig tyk.  Men hun er blevet lidt gumpe-tung.  Man kan se det, når hun skal op ad slisken til vindueskarmen og kigge, eller hun bare skal det ene trin op på terrassen fra haven.

Hun trisser stadig rundt, afbrudt af lidt tovtrækkeri eller tagfatleg med Diva.  Indimellem kan hun sidde med tungen ud af halsen og gispe lidt.  Men hun virker frisk og glad.

Det er blevet fast morgenritual, at de begge kommer op i sengen hos mig og hygger ½ times tid.  Donna lægger sig nærmest mit hovede og Diva i forlængelse af hende.  Der er her ingen tvivl om, at Donna er nr. ét og at Diva indordner sig.  
Diva vil ellers meget gerne bestemme, så hun spærrer stadig vejen for Donna, når hun f.eks. vil ind fra haven.   Donna kommer med et "service-vov" og så kommer "mor her" og hjælper Donna ind gennem døren, så hun også slipper for hundelemmen. 
Jeg føler mig virkelig som en "tjenende ånd" for tiden. 

24. februar - Donna vil ikke ud og gå

Donna er mere tryg i de hjemlige omgivelser og har slet ikke lyst til at gå tur.  I den sidste tid har hun vendt om og forsøgt at få os til at gå hjem igen efter en ganske kort tur.  Alle sideveje, der fører hjem forsøger hun at få os til at gå ned ad.  Så indtil videre vil det nok mest blive haven.  Men der får hun også fin motion, når hun leger med Diva.
Donna har indtil dato taget præcis ét kilo på.  (15 % stigning)

24. februar - Træning med Diva

Det er det koldeste, vi endnu har været ude for.  Vi lod hundene lege, mens vi stod i læ af klubhuset.  Jeg øvede derefter det "lille A" med Diva.  Hun sprang glad over, når jeg løb ved siden af, som man også gør til agility.  Men bare det at have fingrene fri til at give godbidder med blev for koldt efter bare et par minutter.  Så var de helt følelsesløse af kulde - det er også al den blæst. 
Det er herligt at have en hund, der aldrig fryser!!!
Hundene kom i bilerne og vi andre skyndte os ind til den ventende kaffe/te.

23. februar - Nul orm

Donna er blevet undersøgt for orm.  Der var ingen, så vi skal først undersøge igen, når de kommende hvalpe er 3-4 uger.

22. februar - Hundelemmen for lille

Donna nægter nu at hoppe gennem hundelemmen.  Hun kan sagtens komme igennem, men hun synes åbenbart, det er ubehageligt, for hun står og venter på, at vi skal lukke hende ud/ind, når hun har behov for det.

22. februar - Diva i "hundehuset"

For lang tid siden købte jeg et lille stof-hundehus, som jeg håbede, Diva ville synes om at sove i.  Det gjorde hun ikke - og heller ikke Donna.  Det blev sat ud i havestuen og NU ligger Diva og sover i det om aftenen.  Der er hundekoldt derude - men Diva elsker det.  Donna vil hellere sove indendøre.

21. februar - Følt liv

Både Henrik og jeg har i dag følt liv, da vi mærkede på Donnas mave.

21. februar - Donna i 7. uge - mål og vægt

Vægt:         7,44 kg.  Hun har taget 790 g på i alt.  (11,8 % stigning)
Livvidde:       47 cm.  Hun har "udvidet" sig med 7 cm.

Donna bruger utrolig meget tid på at soignere sig. 
Hun er blevet meget mere "mors" hund end før.  Hun elsker at putte i sengen om morgenen.  Nu forsøger hun også at få sengeplads om aftenen - men det går ikke.  Jeg skal jo også sove - og der er ingen grund til at få nye vaner, som senere skal afskaffes.

Hun trisser i hælene på mig om dagen og nogen gange ser hun på mig, som om hun ville sige: "Hvad er det dog for noget, I har gjort ved mig?" 

18. februar - Fødekassen

Vi har fået indrettet fødekassen og Donna er ved at vænne sig til den.  Jeg gemmer godbidder til hende derinde, så nu er den faktisk et helt rart sted at være.

17. februar - Donna er sulten og drikker meget

Donna drikker oceaner af vand.  Jeg synes lige jeg har fyldt vandskålen, så er den tom igen.  Alt dette drikkeri betyder jo så også, at hun ustandselig skal luftes.  Godt hun selv kan klare det om dagen gennem hundelemmen.  Men hun kan ikke holde sig så længe om morgenen mere, så vi må tidligere op.

Hun går også rundt og er konstant sulten, selv om rationerne er sat lidt op.  Min ellers så velopdragne hund, der plejer at "sutte" en godbid ud af fingrene på mig, kan nu ikke hurtigt nok få fat i den.  Hun napper og har tænderne fremme.  Det kan ses på mine fingre, der har fået et par hak.

16. februar - Donna hos dyrlægen

Dyrlægen sagde, at "Donna var godt fyldt op" og at alt så normalt ud. 

Vi ville bare have lidt råd og vejledning - specielt mht ormekur.  Min dyrlæge vil ikke give ormekur, medmindre der er konstateret orm.  Hun siger, at det ikke er en vaccination, der forhindrer orm, men en behandling!  Og hvis der ikke er konstateret orm, er der ingen grund til at udsætte tæve og hvalpe for denne behandling.  Hvalpene bliver checket for orm, inden de flytter hjemmefra - og det kommer til at stå i deres sundhedsbog. 
(En ormebehandling i dag betyder ikke, at de ikke kan smittes i morgen).

Jeg troede at Donna skulle have en del af sit foder som hvalpefoder, men det, hun skal have er "Mini Starter M&Baby".  Jeg melder mig ind i Royal Canins Breeder Club.

14. februar - Donna i 6. uge - mål og vægt

Vægt:         7,00 kg.  Hun har taget 350 g på. (5,25 % stigning)
Livvidde:       44 cm.  Hun har "udvidet" sig med 4 cm.

Det er jo herligt at have to hunde, så man kan sammenligne.  Divas mave er helt blød, mens Donnas er hård.  Der er ingen tvivl om, at der ligger nogle små pus derinde.

Donna er nu ikke alene begyndt at spise normalt - hun grovæder.  Når vi er ude og gå tur, er hun en yderst opmærksom hund, der focuserer stærkt på os og de forventede guffer.  Om aftenen kan hun næsten ikke vente på at få sin mad.  Hun render i hælene på os og fortæller med høj, jamrende stemme, at hun altså godt vil have sin mad NU.  Hun får nu lidt mere end normalt, men ellers er vi standhaftige - hun skulle nødig ende med at ligne en rullepølse.

12. februar - Donna er begyndt at spise normalt 

I dag har Donna spist sin sædvanlige portion tørkost  - både i morges og her til aften.  Før skulle hun have en større mængde af noget blødt og lækkert såsom frikadelle, leverpostej, torskerogn eller dåse-hundemad oveni for i det hele taget at interessere sig for madskålen - og når hun kom til tørkosten, kunne hun lige pludselig ikke spise mere.  I dag var vi nede på de sædvanlige 4 bitte-små klatter leverpostej oven på tørkosten - og det hele gled ned.  Herligt!  Jeg er begyndt at give hende lidt mere hvalpefoder sammen med det sædvanlige.  Tholos hvalpefoder gad hun ikke spise her i hendes spisevægrings-periode, så jeg har anskaffet en lille pose Royal Canin, som hun også selv fik som lille hvalp.  Det kan hun åbenbart bedre lide - måske bare, fordi det er nyt. 

11. februar - Antal registrerede Japper

Jeg har lige været inde på DKK og set antallet af registrerede Japanske Spidser:

2010:      67 stk - heraf 6 importeret.
2009:      66 stk - heraf 12 importeret
2008:      37 stk - heraf 10 importeret.

Da Donna blev født i april 2009 fik jeg at vide, at der var født 12 hvalpe indtil da det år - og at Donna var den første tæve.  Der er stadig rift om hvalpene.

8. februar - Det har stormet

I aftes ville hundene ikke så gerne ud.  De var jo ved at blæse helt væk.  Men stormen lod ikke til at genere deres nattesøvn.  Det var mere mig, der hele tiden havde et øre udenfor.  Heldigvis skete der ikke andet end at alt det, vi havde stående på terrassen, nu er blevet flyttet over i det ene hjørne.
Det må også have regnet, for den sidste sne er nu helt væk - og græsset er som en gang grønkålssuppe at gå på/i.

7. februar - Donna i 5. uge - mål og vægt

Jeg har altid vejet mine hunde hver mandag - og nu er jeg også begyndt at måle Donna om livet.

Vægt:         6,65 kg.  Hun har taget 0,00 kg på.
Livvidde:       41 cm.  Hun har "udvidet" sig med 1 cm.

Jeg har fået at vide, at scanningen er noget usikker, så sammen med mine andre overvejelser har jeg besluttet at vente og se.

Diva har lige rundet de 10 kg, men hun hører jo også til de største af racen med en skulderhøjde på knap 38 cm.  Hun er faktisk højere end Wonder.

6. februar - Sneen fra 2010

Nu er der kun en anelse sne tilbage i haven fra sidste år!  Vi har i lang tid kunnet se, hvor Donna og Diva har trådt deres veksler.  Her er sneen så sammenpresset, at den har sværere ved at smelte, så mens haven nu ellers er blevet helt grøn, kan man tydeligt se de hvide sne/is-stier.

5. februar - Donna fundet ny "parfume"

Henrik var ude og gå en lang tur med tøserne.  Da de kom hjem ikke alene lignede Donna en lille ræv - hun lugtede også sådan.  Hun har virkelig fået rullet sig i noget rævep.. .

Sjovt nok er Diva ikke interesseret i at lugte lige sådan.  Hun dufter stadig dejligt af hund.

4. februar - Scanning eller ej?

Jeg er jo så spændt og vil så gerne se om, og hvor mange hvalpe, Donna skal have.  Men det er jo en ret egoistisk tanke.  Jeg synes faktisk, det er lidt synd for Donna, at hun skal udsættes for dette uvante, hvis der ikke er grund til det.  Hun skal ikke stresses unødigt, men bare gå og hygge sig.  Og alt andet lige, så giver en scanning jo ikke garanti for et vist antal hvalpe til sin tid.  Allerede 8 dage efter at det er muligt at se noget på en scanning, burde man selv kunne føle hvalpene og se at Donna er vokset.

Sådan som Donna opfører sig nu, er jeg ret sikker på, at hun er drægtig.

4. februar - Diva 1 år

I dag er det Divas fødselsdag, HURRA, HURRA, HURRA.
Vi har fået sms-hilsen fra kuldsøster Fifi, der har fået en rigtig fin hundelagkage af hundeguffer.  Sådan en måtte jeg simpelthen også lave - og stor var glæden hos de firbenede.

Donna bliver mere og mere kælen og forsømmer ikke nogen lejlighed til at komme på skødet og blive nusset og måske tage sig en lille skraber.

3. februar - Torsdagstræning med Diva

Det er så synd for Donna, når jeg gør klar til at tage af sted med Diva.  Donna tror, det er hende, der skal med og gør og hopper helt ellevildt rundt.  Når vi går, hopper Donna så op i vindueskarmen og kigger efter os, ligesom hun altid gør, når vi forlader huset. 
Diva til gengæld, fortsætter med sin underlige uvilje mod at få sele på og komme ud.  Hun gemmer sig, lige så snart jeg bare tænker på at give hende sele på, så hun skal nærmest hales ud fra sit skjulested.  Når hun først har fået selen på og vi står i vindfanget, kan det ikke gå hurtigt nok med at komme af sted.

Diva havde ikke nogen problemer med Rottweileren, Freja.  Til gengæld havde fuglene ædt alle de guffer, vi havde lagt ud til spor.  Der var kun én tilbage til Diva, men hun fulgte alligevel sporet helt perpekt, så der var lidt guffer fra "mor" til sidst.
Diva haltede lidt på højre bagben.  Vi kiggede, men kunne ikke finde noget.  Divas ben blev skyllet og vi kiggede igen.  Der var intet at se.  Hjemme under lup-lampen fandt jeg heller ikke noget.  Det kan jo være, hun bare har trådt skævt på noget hårdt, men hun sad og gnavede i den fod hver gang, vi havde et lille hvil - og hoppede så rundt på tre ben. 
Herhjemme på græsplænen på jagt efter udspredte pølseguffer kan hun godt bruge alle fire ben, så der er vist ikke noget alvorligt galt.  Men vi holder hende nu lige under observation.

2. februar - Besøg af Kejsa og børnebørn

Det er onsdag, og så kommer Mettes familie på besøg til aftensmad.  Normalt går Donna helt i ekstase, når Kejsa (Golden Retriever) kommer, og farer efter hende ud i haven højt gøende i en speciel toneart, hun kun bruger, når hun er overmåde glad for at se en.  I dag hilste hun lige på hende, fik de obligatoriske guffer - og lagde sig så ind under sengen og sov videre.  Jo, Donna er blevet noget mere "sat". 

31. januar - Tegn på drægtighed

Jeg synes, Donnas brystvorter er blevet større og mere stive.
Hun nægter nu helt at spise noget om morgenen, så hun får særforplejning midt på dagen.  Hun har ikke taget noget på i vægt.
Jeg er ikke så erfaren, at jeg kan føle noget endnu, så vi må have tålmodighed.
Jeg vil begynde at måle hende om maven - og så overvejer jeg en scanning, der dog tidligst kan finde sted den 8. februar.

30. januar - Tur i Hyrdehøj-skoven

Vi gik en tur i Hyrdehøj-skoven.  Her er der også en rigtig god, stor hundeskov, som vi lige skulle prøve.  Det er en ret ny skov med unge træer, vandhuller og også en rigtig god pavillon, hvor man kan sidde og hygge sig.  Hundene nød at komme ud til fremmede dufte.

29. januar - Donna

Donna har virket træt siden hun blev parret.  Mon det er et tegn på drægtighed?
I går og i dag har hun spist sin portion tørkost meget langsomt - og ovenikøbet levnet.  Det ligner hende ikke.  Vi har godt nok taget hul på en ny sæk foder - men samme slags som sidst. 
Kan hun have morgenkvalme?

28. januar - Pelspleje

Jeg har børstet og redt pelse i lange baner.  Sjovt nok er Donnas tykke pels meget nemmere at holde end Divas, der har mindre underuld, men er mere langhåret.  Hun udvikler mange "hår-knotter", der er næsten umulige at rede ud, så da vi ikke lige står foran en udstilling, kom saksen også i brug.

27. januar - Startet hygge-lydigheds-træning med Diva

Diva trænger til lidt flere udfordringer, så nu er det hendes tur til at komme til formiddags-træning om torsdagen.
Hun har jo et lidt andet temperament end Donna, der straks ville lægge sig på ryggen, hvis der er en, der bliver for nærgående.  Men Diva, hun overgiver sig aldrig.  Heller ikke over for en stor Rottweiler-tæve.  Det gav noget glammeri, men ikke fra Divas side.  Jeg havde travlt med at "gå imellem" og håber, det går bedre næste gang.  Det er ofte svært at være en ny hund på et sammentømret hold.

26. januar - Diva spiser is

Diva gnaver isstykker fri og gnasker dem i sig som slik.

25. januar - Bedre forhold mellem tøserne

Forholdet mellem Donna og Diva ser nu ud til at være bedre end før løbetiden.  Nu har Donna også lidt mere at skulle have sagt.  Det er rigtig godt!

Samtidig har jeg jo også lært, at sådan et par tæver ikke altid er hjerteveninder, når de er i løb.  Problemet har nok også været, at Diva har været meget længe om at komme i løb 1. gang.  Og så falder det uheldigvis sammen med Donnas parring.

15. januar - Gode venner igen

Vi har lånt et børnegitter til at sætte op i en døråbning, så de kunne se hinanden og snuse uden at komme i klammeri.  Nu har de været væbnet til tænderne i 4 dage, men pludselig ville de gerne lege sammen i haven. 
Donna hoppede på Diva, der beredvilligt lagde halen til side.  Det så ud, som om Donna lige skulle lære Diva, hvordan man gjorde.  Det var åbenbart al det der gnubberi, der skulle til, for at de igen kunne acceptere hinanden.  Diva er højløbsk og accepterer alle Donnas tilnærmelser.  Rollerne er tilsyneladende byttet lidt om.  Nu er det Donna, der er den opsøgende, der danser rundt om Diva, napper hende i halen og kindskægget.  Nu håber vi bare at dette forhold holder.

14. januar - Diva/Donna

Vi hentede Diva den 11. efter Wonder var taget hjem.  Det var ikke nogen udpræget succes at sætte de to tæver sammen igen.  De lugtede begge to helt forkert i forhold til det vante, så de brummede vredt ad hinanden.  De kunne slet ikke være alene sammen, så gik de i flæsket på hinanden.  Og de var lige gode om det - det var faktisk det eneste positive ved situationen .  Donna gav sig ikke. 
Vi har måttet dele huset skarpt op med dobbelte dør-sluser, så de ikke af vanvare kom til at mødes.  De bliver lukket i haven skiftevis, men dog luftet sammen, når Henrik er med.  Så går de skulder ved skulder, de får snust rigtigt til hinanden og her er der ingen problemer, før de bliver lukket ind i huset igen.  De kan godt stå ved siden af hinanden og få mad eller en guf, men så snart de ikke bliver distraheret af et eller andet, er den gal igen.  Det er ret stressende - og ikke så godt for Donna, der gerne skulle have fred og ro her i starten af sin graviditets-periode.

11. januar - Wonder er taget hjem

Nu har Wonder gjort sit arbejde og har afsluttet med en parring i morges.  Hele formiddagen har Donna ikke været til at formå til at rejse sig.  Hun bliver bare liggende.  Hun er træt og gider ikke mere.  Wonder har nusset og slikket hende.  Hun har aldrig haft så rene ører.  Han er bare SÅ sød ved Donna - og hun nyder det.  Men alt med måde.  Nu føler hun åbenbart, at hun er parret nok.  Da Wonder endelig fik hende lokket på højkant og forsøgte, blev han ganske eftertrykkeligt sat på plads med et stort VOV fra Donna.  Dejligt at se, at hun endelig kan sige fra.  Håber hun fortsætter, når Diva kommer hjem.

10. januar - Parret

Vi har Wonder på ferie hos os, her hvor Donna er kommet i løb.  Efter en lidt træg start - vi var alt for tidligt på den - går det nu rigtig godt.  De er meget glade for hinanden og har parret sig flere gange.  Donna har efter den sidste parring trukket sit tæppe ud på gulvet, hvor det er blevet rusket ud og pakket sammen igen til en rigtig god "rede".  Mon hun allerede nu ved, hvad der venter?

Wonder er bare så sød og dejlig at have boende.  Vi kommer til at savne ham, når han snart skal hjem igen!

Lene har været en rigtig god hjælp på sms'en, hver gang jeg var usikker på noget.

8.9. januar - Diva på camping

Henrik tog på camping med Diva, mens jeg blev hjemme og passede på kæresteparret.

Det er længe siden, vi har set til vores campingvogn, dels fordi det har været ufremkommeligt for sne, dels fordi vi har haft en del jern i ilden.  Heldigvis var der ikke sket noget med teltdugen på forteltet, men der skal skiftes et par stænger, der er blevet ødelagt pga snetrykket.  Henrik og Diva var ude på nogle lange gåture.  Deroppe kunne man nemlig godt bevæge sig rundt - der var overhovedet ikke skovlet eller nedtrampet, så det var ikke glat - bare noget besværligt med den høje, uberørte sne.

4. januar - Diva i løb

Mette meddelte, at nu var Diva kommet i løb, så nu må hun blive hos Mette, til Wonder er rejst.  Vi skal ikke risikere noget.

1. januar - Donna i løb - Diva på ferie

Diva er for en tid flyttet over til Mette for ikke at gå i vejen hos os, når Donna nu får besøg af Wonder.  Diva er rigtig kommet i menneskehænder derovre.  I bogstaveligste forstand, fordi de har haft besøg af en del overnattende børn og i overført betydning fordi Mette ikke tolererer nogen slinger i valsen.  Diva har værsgo at rette sig ind - og det gør hun så.  Det kan være, vi får en ekstrem lydig hund hjem igen.  Hos Mette er Diva den lavest placerede efter mennesker, katte og hund.  Herhjemme forsøger hun jo stadig at være nr. 1, mens vi ihærdigt forsøger at holde hende nede.

Jan og Lene "smed alt, hvad de havde i hænderne" og kom over med Wonder, da vi opdagede, at Donna var kommet i løb.  Hellere for tidligt, end for sent.  Det var vi meget glade for, da vi ikke var helt sikre på, hvornår Donna var startet, selv om vi havde kigget efter hver dag.