Udstillinger, stævner og skuer - Donna

Hasmark Camping, 16. maj 2014

Åben klasse - jubilæumsskue (Uofficielt)

Dommer:  Rose-Marie Emery (Sverige)

Udtalelse:
"Sød, feminin, god størrelse, tilstrækkelig benstamme, lidt store øjne, veludviklet krop, lige skuldre, stærk ryg, korrekt hale, lidt knapvinklet bagtil, udmærket pels som kunne være lidt mere strittende, god skridtlængde bevæger sig med højre forben."

"Excellent"
2. vinder (flot, blå jubilæumsroset)
Skulderhøjde:  32 cm (31,5 cm)

Dommeren var meget omhyggelig og brugte meget tid på hver enkelt hund, der blev nøje befølt og kigget på.  Hun har selv japanske spidser.
Donna fik som sædvanlig nykker og ville kun gå med snuden helt nede i græsset.  Dommeren fik os til at gå en tur til - og det gik lidt bedre.  Bedømmelsen viser, at dommeren har kigget på hunden og abstraheret fra den ikke så gode "handling".
Til sidst blev alle hundene målt.


Nyborg, 3. december 2011

Åben klasse - Spidshundeklubben

Dommer:  Henrik Søeborg

Udtalelse:
"2½ år, lidt under middel størrelse, feminint kileformet hoved, korrekt bid og pigment, velformede øjne og ører, god hals, fast overlinje, korrekt hale, god brystfylde, normalt vinklet for og bag med passende benstammer og poter, lette bevægelser med god rækkevidde, en anelse padlende fortil og lidt snæver bag, korrekt pels og farve, godt temperament."

"Very Good" - blåt bånd

Igen en meget omhyggelig og hjælpsom dommer, der småsnakkede under besigtigelsen.  Han ville have givet Donna Excellent, hvis hun ikke havde padlet.  Så vi må til at finde det rigtige tempo.

Fuglebjerg, 14. august 2011

Åben klasse - Spidshundeklubben

2. dagen på udendørs dobbeltudstilling.

Dommer:  Eugene Yerusalemsky, Rusland

Udtalelse:
"Typical, medium size, medium long bodied bitch, good in substans, strong in bones, selfsure enough in temperament, nice feminine head, long enough neck, strong topline, good developed chest, moderate angulations both, free movement enough in reach, denze coat, clean colour, correct bite, full dentition."

"Excellent  (rødt bånd)
 3. plads  (gult bånd)
 Champion kvalitet  (bredt rosa bånd)"

Blev ikke placeret i BIK.

En meget omhyggelig dommer, der lod alle hunde løbe en omgang, derefter hundene enkeltvis op på bordet, frem og tilbage, en omgang rundt og opstilling foran dommeren.  Han tog godt fat, da han kiggede tænder.  Donna trak sig lidt - men det var åbenbart OK.  Dommeren var meget striks med, at hundene ikke måtte stå skævt for dommeren, man skulle holde 2 meters afstand til dommeren ved opstilling, så han bedre kunne se hunden.  Ved udvælgelserne lod han alle hunde løbe (keep moving), og så plukkede han efterhånden de fire ud, der skulle placeres.  Vi fik virkelig vores motion den dag!  Han spurgte, hvor gammel Donna var og jeg skyndte mig derefter at tilføje, at hun havde fået hvalpe for 5 mdr. siden. 
Han var meget reel med pelsen, hørte vi fra andre udstillere, hvor en unghund var midt i fældning og så forfærdelig ud, men han sagde bare, at det var  normalt for alderen, så det var OK.

Min week-end var reddet!


Utroligt, at man på en week-end kan få så forskellige udtalelser om den samme hund.

Fuglebjerg, 13. august 2011

Åben klasse - Spidshundeklubben

Udendørs dobbeltudstilling.  Vi havde campingvogn og udstillingstelt med.

Dommer:  Agnes Ganami, Israel

Udtalelse:
"The bitch doesn't show required type of japanese spitz - looks more like a german spitz.  Nor the head neighter the body and the coat looks like the breed"

"Diskvalificeret"  (gråt bånd)

Dommeren talte hverken til mig eller Donna under bedømmelsen og havde kun en meget overfladisk berøring af hende.  Jeg fik ikke lejlighed til at fortælle, at Donna havde fået hvalpe for 5 mdr. siden.  Det havde måske ændret noget.

Donna har den lækreste, hvide og tætte uldpels, men mangler de lange dækhår til krave og hale. En dom, der sagde, at hendes pels ikke var i show-condition (som Diva fik i dag efter fældning af hvalpepelsen) synes jeg, havde været mere retfærdig. Sammenlignet med billedet øverst på denne side, kan man jo godt se, at der mangler en hel del. Men det troede jeg, at dommerne kunne abstrahere fra - men det er jo en skønhedskonkurrence!

Nyborg, 5. december 2010

Åben klasse - Spidshundeklubben

Indendørs jule-udstilling - dette år i en tennishal i Nyborg.  Pladsen var noget trang og det kulinariske var ikke at råbe hurra for, men hundeudstillingen gik fint.

Den tyske dommer Angelika Kammerscheid-Lammers havde meldt afbud pga den megen sne og i stedet fik vi den danske

Dommer:  Hanne Laine Jensen

Udtalelse:
"Feminin med godt højde/længde forhold og velformet krop, yndigt kileformet hoved, hvor stoppet ikke må være dybere, fin pigment, tilstrækkelig lang hals, udmærket overlinie og hale, fronten er tilstrækkelig vinklet men vævet i bevægelse, bagparten en anelse trang og knap vinklet, smuk pels."

"Very Good"  (rødt bånd)
Donna blev placeret som nr. 4.  (grønt bånd)

Donna er lige gået fra juniorklassen og er med i åben klasse for første gang.  Jeg synes, det er en ganske fin bedømmelse, hun har fået.

Læg mærke til, at selv om Donna har fældet så meget på det sidste, at der kun er en brøkdel tilbage af pelsen, syntes dommeren, den var smuk.  Pelsen var også "tør-renset" i stedet for vasket, så det kan vi godt gøre en anden gang i en snæver vending. 
Det var ellers en dommer, der venligt og smilende fortalte, mens hun undersøgte hundene og lod dem gå mange gange til bedømmelsen, men alligevel var så hurtig, at vi blev færdige en hel time før beregnet.  Det var dejligt.  Der blev ikke uddelt mange Excellent'er.

Bredsten, 23. oktober 2010

Juniorklassen - Spidshundeklubben

Indendørs udstilling, som ikke er Donnas "kop te".
  En MEGET tålmodig dommer, der gav Donna lov til at gå en lille ekstra tur for sig selv, da hun nægtede at gå i ringen.

Dommer:  Geir Nordah Pedersen, Norge

Udtalelse:
"17 måneder gammel, vackert tævehoved, godt udtryk, god hals og manke, velbåren hale, for alderen gode brystforhold, kunne ønske noget mere markeret knævinkling, normalt vinklet fremme, lette bevægelser, når hun først vil, trænger endnu noget tid, tænder og bid ok, godt gemyt."

"Very Good"

Fuglebjerg, 11. september 2010

Juniorklassen - Spidshundeklubben

Udendørs udstilling, hvor vi indviede vores udstillingstelt.  Støvregn hele dagen.

Dommer:  Jean-Luc Delente, Frankrig.

Udtalelse:
"Excellent type, excellent coat, nice construction, excellent head, excellent pigmentation, excellent body and legs, excellent tail, excellent moving and temper."

"Excellent"

Der var 10 junior-tæver og Donna blev nr. 2, så vi fik et bredt lilla bånd for individuel excellent og et smalt blåt bånd for en 2. placering.  Det var rigtig godt.  Dommeren var meget iagttagende og opmærksom - og samtidig en hyggelig type. 

Vi blev ikke placeret i BIK.

Kværndrup, 24. april 2010

Juniorklassen - Spidshundeklubben

Første udendørs udstilling.  Der var dommerændring pga askeskyen fra Island.  I stedet for den belgiske dommer Rita Reyniers fik vi

Dommer Kim Vigsø Nielsen, Danmark.

Udtalelse:
"1 år gammel, meget godt hoved og udtryk, noget tynd i næsepartiet og svag underkæbe, velansatte og bårne ører, kort hals, anelse lang i ryggen, velansat og båren hale, stejl og fremskudt skulder, velvinklet bag, vises på dagen i for godt huld, ikke i bedste pels, dejligt temperament." 

"Good"

Der var 6 tæver i juniorklassen.  Donna fik "kun" GOOD og måtte hurtigt forlade ringen.  Det var vi lidt skuffede og uforstående overfor.  Dommeren talte ikke, hverken med mig eller til Donna, under hele seancen, så vi fik ikke andet med end det skrevne.  Donna vejede på udstillingsdagen 6,11 kg, hvilket er det mindste, hun har vejet som voksen ("Alle" fik at vide, at deres hund var for tyk). 

Hos vores dyrlæge en uge efter fik vi at vide, at hvis det var hans hund, ville han være yderst tilfreds med hendes vægt.  Men hvis hun skulle være mannequin, skulle idealvægten nok ligge mellem 5,5 og 5,8 kg, uden at denne vægt ville være det sundeste for hunden.   Direkte sammenligning med menneske-mannequin'er.

Hun er begyndt at fælde - og måske er der faldet mere af, end vi kan se af børsten - men jeg synes da stadig, hun ser godt ud, selv om pelsen måske ikke er så fyldig.  Hun har da ingen bare pletter - og pelsen var fuldstændig gennemredt - ingen filter.

Men når bedømmelsen læses igennem igen, kan jeg godt genkende min hund - og der er ikke noget negativt.  Donna levede denne dag bare ikke helt op til denne dommers skønhedsideal for en Japansk Spids.

Det med skuldrene fik vi også at vide allerførste gang til japper-træffet.
  Til gengæld var den dommer ikke tilfreds med ørernes placering - det var denne!

                                        ---------------

GOOD (god) tildeles en hund, som er racetypisk, men har tydelige fejl i forhold til racens standard.

Strøbyhallen, 14. marts 2010


Junior-klassen - Spidshundeklubben


Fuld af bange anelser efter sidste udstilling gik vi på med krum hals.  Vi havde gjort, hvad vi kunne med 4 x intens ringtræning, så nu måtte det briste eller  bære.  Nervøsiteten var ikke så stor hos mig - og dermed heller ikke hos Donna - da det vist ikke kunne gå værre end sidst.   Og det gik over al forventning - selv om Donna strejkede et par gange undervejs og ikke ville gå. 

Der var 3 tæver i juniorklassen.  Donna fik individuel kvalitetsbedømmelsen EXCELLENT og blev 1. vinder.  Hun er hermed avlsgodkendt, hvilket i første omgang var det vigtigste for os.
I Excellent-konkurrencen (BIK - bedst i køn), fik Donna en 4. plads og sit første CERTIFIKAT.  Det var helt overvældende.
I konkurrencen mod 1. vinderen i hannernes junior-klasse vandt Donna, da hannen ikke dukkede op til bedømmelsen.  (Men "alle" sagde, at det havde været ligegyldigt, Donna havde vundet alligevel).  Dermed gik Donna som junior-hund videre til store ring, men her blev hun desværre ikke placeret blandt de 4 bedste juniorer.   Hun var bare SÅ træt og præsenterede sig ikke fra sin bedste side. 
Vi valgte at vente de ekstra 3 timer til bedømmelsen i store ring, da vi syntes, det var fantastisk, at vores lille hund havde kvalificeret sig til en af de afsluttende bedømmelser.  Donna sov i ventetiden. 

Dommer:  Erwin Deutscher, Tyskland.

Udtalelse (direkte afskrift):
"jugendlich harmonischer typ.  sehr schöner kopf, volle hartexztur
ohren rute korrekt.  sehr schöne obere und untere linie.  winckel
ungen und bewegung vorzüglich. liebes wesen."

"Excellent"

Ham, der skrev referat, kunne åbenbart ikke tysk, så dommeren måtte stå og stave det hele for ham.  Navneord er ikke skrevet med stort - og der mangler punktum'er til opdeling af teksten.  Det ord, der er brugt om ørerne, kan jeg ikke genkende.

Udtalelse - min oversættelse:
Ungdommelig, harmonisk type.  Meget smukt hovede.  Helt (hartexztur?) ører.  Hale korrekt.  Meget smuk over- og underlinie.  Vinkler og bevægelser fortrinlig.  Elskeligt væsen.

                                        ----------

EXCELLENT (fortrinlig/certifikatkvalitet) tildeles en hund, som kommer meget tæt på den ideelle standard for racen (championkvalitet), som fremvises i fortrinlig kondition, har et harmonisk, velafbalanceret temperament og er af høj klasse. Hundens fremragende racemæssige egenskaber tillader, at ubetydelige fejl kan ignoreres. Hunden skal have tydeligt kønspræg.

LILLA bånd = EXCELLENT. RØDT bånd = 1. vinder - junior tæve. GRØNT bånd = nr. 4 i BIK, der udløste RØD/HVID-STRIBET bånd = Cert.

Juleudstilling, Nyborg - 5. december 2009


Hvalpe-klasse (uofficiel) - Spidshundeklubben
 

Donna var meget skræmt af situationen i den larmende hal og ville slet ikke gå i ringen - men lod sig villigt undersøge af dommeren oppe på bordet.

Dommer:   Saija Juutilainen, Finland.

Udtalelse:
"7 months, nicely bodied puppy with correct bones, doesn't enjoy the ring today and losing her topline and head carriage, beautiful color and promising coat, beautiful headshape and expression, lovely pigmentation, correct bite and nice small ears but too low set, nice feet and typical angulation, needs more ringtraining for the future."

"Lovende"

Japansk Spids 30-års Jubilæums-træf 28.-30. august 2009

Baby-klassen (uofficiel) - kun japanske spidser

Vi havde øvet ringtræning på Skovlund Camping - og det gik helt fint.  Ventetiden var lang og Donna kunne ikke lide den tynde udstillingsline.  Den første bed hun over.  Heldigvis havde jeg flere med.

Dommer:  Lillian Christensen

Udtalelse:
"Harmonisk bygget og feminin babytæve.  Godt hoved og udtryk, prima pigment, korrekt bid, god hals og overlinie, god krop for alderen, udmærket benstammer, skulder kunne ligge lidt bedre tilbage, god babypels, gode bevægelser bag, lidt højt løftede forben."

"Særdeles lovende"

Pokal for bedste baby-tæve. 
(Der var kun én, men det behøver jeg jo ikke at fortælle, vel?)